Duurswoldlaan 60, 9727DJ GRONINGEN

Vraagprijs

€ 1.025.000 kosten koper

Woonopp.

289 m2

Perceelopp.

707 m2

Omschrijving

Fijn familiehuis op top plek!

Gelegen in de prachtig opzette wijk “De Buitenhof” ligt dit zeer ruime Herenhuis met stijlkenmerken van de jaren ’30. Dit robuuste huis is gelegen in een zeer rustig en kindvriendelijk hofje en grenst op de achterzijde aan een watertje.

Het huis heeft ruim 289 m2 aan woonoppervlak en telt 6 slaapkamers en 3 badkamers! Kortom voldoende ruimte en privacy voor ieder gezinslid of naar wens kan er ook uitstekend vanuit huis worden gewerkt of een praktijk aan huis. Bovendien is het huis levensloopbestendig door de aanwezigheid van een slaapkamer/badkamer op de begane grond.

Dit samen met de energiezuinigheid (label B) en de royale tuin aan het water maken dit een heerlijke plek om te genieten! Rust, ruimte en het groen van het Stadspark gaan in perfecte harmonie samen met de gezelligheid van de binnenstad die op fietsafstand is gelegen. Daarnaast zijn alle denkbare voorzieningen zoals scholen, winkels en uitvalswegen binnen handbereik.

Het Herenhuis is gebouwd in 1998 en door de eerste bewoners altijd met veel plezier gebruikt, de nieuwe eigenaar kan naar eigen inzicht een modernisering toepassen om het tot een echt eigen (t)huis te maken.

Indeling begane grond:
Entree – hal met garderobe, trapopgang en toilet. De living van 97 m2 kan worden onderverdeeld in een gezellige zitkamer met haard, eetkamer met deuren naar het terras - tuin en de riante open woonkeuken met aansluitend een tweede hal met achteringang en ook nog extra keukenruimte. De gehele living is heerlijk licht door de vele ramen en biedt enerzijds door het open karakter veel wooncomfort maar ook zeker knusse – gezellige hoekjes.

De voormalige garage is omgebouwd tot een ruime bijkeuken en is in het verleden ook als kantoor aan huis in gebruik geweest. Op de begane grond is achter de bijkeuken, gescheiden door een eigen hal, de slaapkamer op de begane grond van 15 m2 met deuren naar het terras. Tegenover de slaapkamer is een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel.

Verdieping I:
Overloop met aansluitend 3 slaapkamers, waarbij een slaapkamer eenvoudig weer naar 2 kamers kan worden gemaakt zodat er op deze verdieping 4 (slaap-)kamers zijn. De masterbedroom beschikt over een eigen badkamer met dubbele wastafel, ligbad, toilet en douche. Op de overloop is nog een (kinder-)badkamer met toilet, douche ligbad en wastafel.

Verdieping II:
Middels een vaste trap is deze volwaardige verdieping te bereiken, onder de kap zijn 2 gezellige slaapkamers en op de overloop is een technische ruimte die ook uitstekend als waskamer kan worden gebruikt. Deze ruimte kan ook prima worden gebruikt voor een extra badkamer indien gewenst.

Het huis is gesitueerd op een kavel van 707 m2 waarbij de achtertuin op zuid westen is georiënteerd. Aan het huis is een overdekte veranda geplaatst een aan de waterkant is een tweede veranda, onder beide is het heerlijk vertoeven bij de warme zomerdagen.

Naast het huis is nog een aangebouwde schuur/berging van 25 m2.

Kortom een zeer riant en robuust gebouwd “familiehuis” op een heerlijke woonplek nabij het Stadspark!

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 1.025.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1998
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
289 m2
Overige inpandige ruimte
26 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
24 m2
Perceeloppervlakte
707 m2
Inhoud
1.201 m3

Indeling

Aantal kamers
7 kamers (6 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, rookkanaal

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan water, aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Aangebouwd hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Garage mogelijk, parkeerplaats
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie