Hoofdstraat W 65, 9951AB WINSUM

Vraagprijs

€ 975.000 kosten koper

Woonopp.

290 m2

Perceelopp.

3.041 m2

Omschrijving

Aan één van de mooiste straten van Winsum, nabij het dorpscentrum gelegen ruim vrijstaand herenhuis met vrijstaande bijgebouwen op een uniek groot perceel. Dit karaktervolle huis uit de jaren '30 zit vol met authentieke elementen, denk hierbij aan de originele tegels in de entree, glas-in-lood ramen, luiken, paneeldeuren en diverse ramen met roedeverdeling.

Kenmerkend voor dit familiehuis is de rust en de fijne sfeer die het uitstraalt en de fraaie lichtinval door de vele aanwezige ramen. De tuin rondom is voorzien van een vijver en diverse deels overdekte terrassen, biedt veel privacy en is werkelijk een fijne plek waar u heerlijk kunt vertoeven. De ruime oprit aan de zijkant beschikt over meer dan genoeg ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s op eigen terrein.

Winsum is een prachtig dorp om te wonen en heeft een zeer uitgebreid voorzieningenniveau. Rust, ruimte, groen, water en recreatie zijn belangrijke pijlers waarop de omgeving rust. Met het "Nationaal Park Lauwersmeer" naast de deur, de uitgestrekte weidsheid van het gebied, de rijke cultuurhistorische achtergrond en de vele wandel- en watersportmogelijkheden, biedt de omgeving een rustige en stabiele thuishaven aan wie wil "onthaasten". Dat Winsum om die redenen breed gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat het dorp in 2020 door de ANWB is verkozen tot mooiste dorp van Nederland. Het dorp Winsum beschikt over een treinstation en Groningen stad is binnen 20 minuten te bereiken.

Indeling begane grond:
Bij binnenkomst valt direct de grandeur van het huis op, de hal/entree is zeer ruimtelijk met de statige trap met vide. In de hal is eveneens het gastentoilet en garderobe. Lichte L-vormige living met deuren naar het grote, deels overdekte terras. De living is voorzien van een houtkachel en vloerverwarming. Moderne open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur met aansluitend de bijkeuken met witgoedaansluiting en toegang tot de riante kelder. De bijkeuken is tevens de achterhal – ingang. Op de voorzijde van het huis is een gezellige tweede zit - werkkamer bij de open haard. Levensloopbestendig wonen behoord ook tot de mogelijkheid, er is een complete badkamer op de begane grond aanwezig.

Verdieping I:
Lichte overloop – vide met toilet en aansluitend 3 slaapkamers met dakkapellen en inbouwkasten. badkamer met douche, ligbad en wastafel. Op de verdieping is nog een tweede badkamer met douche en wastafel en diverse bergruimten.

Verdieping II:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder.

Bijgebouwen & tuin:
Achter het herenhuis is een groot bijgebouw gelegen die in het verleden als garage in gebruik was. Het huidige gebruik is als berging en kantoorruimte en op de verdieping is een gastenslaapkamer met wastafel en toilet. Daarnaast zijn er nog een tweetal houten schuren/sauna/overkapping en een plantenkas aanwezig.

De tuin is een absolute parel nabij het dorpshart van Winsum. De tuin heeft een zeer volwassen aanplant en is op de voor- en zijkant geheel omzoomd met een brede waterpartij. De tuin en de terrassen zijn op het zuiden georiënteerd en het geheel heeft een parkachtige uitstraling.


Bijzonderheden:
-Woonoppervlak: ca. 290 m² inclusief bijgebouw
-perceelgrootte: 3.251 m²
-bouwjaar: 1938
-15 zonnepanelen (2023)
-Kelder die onder de gehele huis is gelegen

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 975.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
290 m2
Overige inpandige ruimte
154 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
55 m2
Externe bergruimte
44 m2
Perceeloppervlakte
3.041 m2
Inhoud
1.780 m3

Indeling

Aantal kamers
11 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, rookkanaal

Energie

Energielabel
C
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Garage mogelijk, parkeerplaats
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie