Beilerstraat 43, 9401PC ASSEN

Vraagprijs

€ 725.000 kosten koper

Woonopp.

230 m2

Perceelopp.

1.641 m2

Omschrijving

Rijdend over de Beilerstraat zou je maar zo langs nummer 43 rijden zonder acht te slaan op de bijzondere gevel van dit prachtige woonhuis gebouwd in de stijl van het Asser type. Oorspronkelijk gebouwd in het midden van de 19e eeuw maar in haar huidige verschijningsvorm vermoedelijk daterend van omstreeks 1900. Inmiddels onderdeel uitmakend van een beschermd stadsgezicht. Gemeentelijk monument bovendien omdat het vrij gaaf is en van architectuurhistorische waarde. Daar voegen we aan toe dat het als onderdeel van de waardevolle negentiende en vroeg twintigste eeuw bebouwing ook ensemblewaarde heeft.

Bij een rondleiding door en om het huis valt al snel op dat de geschiedenis ervan af druipt in de charmante betekenis van het woord. We gaan deels terug in de tijd en dit betekent ook dat de afwerking van het huis niet is wat we momenteel veelal gewend zijn. Er zal geïnvesteerd moeten worden naar onze mening. Hetzelfde geldt voor het thema duurzaamheid, iets om rekening mee te houden bij de aanschaf.
De tuin is parkachtig, ook qua formaat. Voor stadsbegrippen natuurlijk zeer riant, het perceel is maar liefst 1.641 vierkante meter groot!

De begane grond is groter dan de voorzijde doet vermoeden. We vinden er een woonkamer-en-suite met aan de zuidzijde, grenzend aan de achterkamer, een serre met heerlijk zicht op en toegang tot de riante stadstuin. Vervolgens een lange, iets statige gang met daarin toegangsdeuren tot twee kamers (beide met toegang tot de opkamer), de kelder maar ook de keuken en het toilet aan de achterzijde. Vanuit de keuken is vervolgens een ruime inpandige schuur met zolder te bereiken.
In haar huidige opzet bestaat de etage uit een kleine overloop, vier slaapkamers, de badkamer en een grote bergzolder. De mogelijkheden zijn aanwezig om hier naar een nieuwe verdeling van ruimtes te kijken, uiteraard voor zover dit voor u nodig is.

We moeten terug naar de zomer van 1971 toen de huidige eigenaar dit huis met zijn wederhelft kocht. Het is natuurlijk niet zonder reden dat er al zolang op deze plek gewoond wordt. Dat zegt wat ons betreft genoeg. En nu zijn wij op zoek naar een liefhebber die dit bijzondere geheel wil aanpassen naar de eisen van deze tijd en het met evenveel liefde zal bewonen als de verkoper al zolang doet.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie