Dorpsstraat 43, 9658PH EEXTERVEEN

Woonopp.

225 m2

Perceelopp.

3.770 m2

Omschrijving

LET OP: VRAAGPRIJS IS EEN VANAF PRIJS, BEDOELD OM VIA ONDERHANDELING TOT OVEREENSTEMMING TE GERAKEN.

Wat een ruimte!

Op landelijke locatie in karakteristiek Drents dorp gelegen vrijstaande woonboerderij op ruime kavel van 3770 m2 met een verrassende hoge kapschuur aan de achterzijde. Deze riante woonboerderij is door de jaren heen op een doordachte wijze verbouwd, waardoor er een heerlijk ruim leefhuis is ontstaan waarvan de ruimtelijkheid onmogelijk aan de voorgevel is af te lezen. Ofschoon zorgvuldig bewoond kan een deel van de boerderij nog naar eigen inzicht worden verbouwd.

Rondom deze woonboerderij is een fraaie besloten tuin aangelegd. De boomrijke achterzijde van het perceel biedt panoramische uitzichten over het landschap. De weidse velden, de meanderende Hunze en de bijzondere vegetatie kenmerken dit door het Drentse landschap ontwikkelde natuurgebied. Vanuit de comfortabele woonboerderij (36 zonnepanelen en een pelletkachel die op de cv-installatie is aangesloten) ziet u de seizoenen aan het oog voorbij trekken. Reeën, hazen en uilen zijn uw naaste buren. In directe nabijheid bevinden zich de geliefde Drentse bossen, vennen en heide. De omgeving biedt tal van mogelijkheden tot ontspanning, waaronder wandelen, fietsen en kanoën. Rust en ruimte kenmerken de natuurlijke omgeving.

Het dorp beschikt onder andere over een uitstekende gekwalificeerde openbare basisschool, een sportveld, een grote sportzaal, een natuurijsbaan en een tennisbaan. Het karakteristieke dorp Zuidlaren met vele winkeltjes en de dorpen Annen en Gieten met alle voorzieningen zijn goed bereikbaar. Tevens zijn Groningen, Haren, Assen en Hoogezand snel en eenvoudig te bereiken.

Begane grond:
entree/hal met garderobe en trapopgang naar de verdieping. Sfeervolle woonkamer met hoog balkenplafond, houtenvloer en open haard op de voorzijde. Middels dubbele deuren is de ruime woonkeuken bereikbaar, het gezellige hart van de boerderij. Aansluitend is een tv – hobby kamer met oude schouw.

Achterhal – bijkeuken met toilet en fraaie badkamer met douche, ligbad, dubbele wastafel, toilet en bidet. Voorts zijn in de schuur 4 slaapkamers waaronder de “ouder” slaapkamer met schuifpui. De imposante schuur biedt nog talloze mogelijkheden voor uitbreiding, de huidige bewoners gebruiken het als berg – hobbyruimte.

Verdieping:
Boven het oorspronkelijke woonhuis zijn 3 charmante slaapkamers, apart toilet en een zolderberging.

Buiten:
Achter de boerderij is een riante hoge kapschuur gelegen die tal van mogelijkheden biedt. Naast het huis is een groot terras met te renoveren zwembad en een aparte saunaruimte! Wellness op en top in je eigen tuin.

Bijzonderheden:
- Ruimte om te leven!
- Fijne sauna in buitenverblijf;
- Ofschoon de boerderij in zijn algemeenheid in goede staat verkeert, verdient de kap van de woonboerderij aan de
noordzijde aandacht. Op (korte) termijn dienen aan deze zijde de pannen te worden vervangen.
- Er is enige scheurvorming en enig openstaand voegwerk te herstellen;
- De kap aan de zuidzijde is ten tijde van het plaatsen van de zonnepanelen versterkt en hersteld en verkeert in goede
staat;
- De keuken en de kleinere slaapkamers op de begane grond zijn netjes doch eenvoudig;
- Het aanwezige zwembad verkeert in matige staat;
- De kapschuur heeft asbest dakbedekking, dit dient volgens de huidige normen voor 2024/2025 te worden gesaneerd.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie