Grootslaan 7, 9751WG HAREN GN

Woonopp.

600 m2

Perceelopp.

2.249 m2

Omschrijving

Unieke kans in Haren!

Hebt u altijd al in een industrieel (rijks-)monument willen wonen? Aan de Grootslaan in Haren staat dit unieke monument op u te wachten! Verscholen in het hoge bos staan de voormalige vooroorlogse gebouwen van het Waterbedrijf. Het voormalige pompgebouw is zeer markant en bijzonder van architectuur, het had ook prima een school, kerk of klooster kunnen zijn.

Het gebouw is gelegen aan de rand van Haren op een perceel van 2249 m2 en wordt omgeven door de meest recente nieuwbouw uitbreiding, hierdoor is het gelegen in een fijne en kwalitatief hoogwaardige woonomgeving met volop jonge gezinnen en veel speelvoorzieningen in de wijk. Het "groene vogelrijke parkje” geeft je het gevoel alsof je op het Franse platteland bent, woont.

De ligging tussen Groningen centrum en dorpskern van Haren maakt dat alle voorzieningen zoals scholen (basis en voortgezet onderwijs), sport, winkels en uitvalswegen binnen handbereik zijn.

Het "pompgebouw” is oorspronkelijk gebouwd in 1911 en heeft altijd dienst gedaan als machinekamer en personeelsaccommodatie, bouwkundig een oerdegelijk gebouwd met prachtige hoge ramen, stalen dakspanten met houten dakbeschot en de oude pompmachine.

"wie eenmaal kiest voor zo'n locatie, heeft eigen opvattingen en wensen” zo is de gedachte. Daarmee krijgt de koper de vrije hand om ermee te doen wat hij/zij wil. Er komt in ieder geval een woonbestemming op twee adressen.

De maatvoering binnenzijde:
circa 12 meter breed
circa 31 meter diep
circa 14 meter hoog
circa 4800 kuub aan inhoud

Het gebouw bestaat nu uit een souterrain van 370 m2 en een begane grond van 160 m2. Maar het rijksmonument biedt ruimte en talloze mogelijkheden, het woonoppervlak kan ook na wens worden verdubbeld of wat zou u denken van een inpandige wellness ruimte met zwembad! Wonen – werken of wellicht generatie - wonen, het zijn maar ideeën. De mogelijkheid om hier een uitzonderlijk woonhuis met loft kwaliteit te realiseren zijn hier in optima forma.

De invulling kan geheel naar eigen wens worden gerealiseerd uiteraard rekening houdend met de aanwezige wettelijke kaders. Het naastgelegen filtergebouw wordt ontwikkeld tot 4 grondgebonden herenhuizen, hiermee wordt deze unieke historische locatie geheel getransformeerd naar wonen.


PRIJS OP AANVRAAG

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911
Bijzonderheden
Monumentaal pand, monument, dubbele bewoning mogelijk, erfgoed
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
600 m2
Overige inpandige ruimte
100 m2
Perceeloppervlakte
2.249 m2
Inhoud
4.800 m3

Indeling

Aantal kamers
2 kamers (0 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2

Energie

Isolatie
Geen isolatie
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk, beschutte ligging, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie