Hoofdweg 8, 9334TB PEEST

Woonopp.

151 m2

Perceelopp.

6.780 m2

Omschrijving

Ruime, rietgedekte woonboerderij met weiland en kapschuur met paardenstal, gelegen aan de rand van het fraaie brinkdorpje Peest.

De entree met ruime hal vinden we aan de voorzijde van de woning. Hier zien we de toegang naar de woonkeuken, wc, badkamer en de trapopgang naar de etage. De woonkamer met houtkachel zien we aan de voorzijde, de keuken meer centraal en daarachter de bijkeuken met toegang tot de inpandige schuur. Ook op de begane grond een slaapkamer, iets verhoogd boven de kelder.
Vervolgens zien we op de etage drie mooie ruime slaap-/werkkamers, een tweede badkamer en bergruimte. Tenslotte nog een vliering onder de kap.

Het perceel (6780 vierkante meter grond) is groot genoeg voor het hobbymatig houden van dieren, de omgeving leent zich bovendien uitstekend voor schitterende buitenritten te paard. Op het erf bevinden zich een boomgaard met fruitbomen, een stookhokje, een ruim terras en de eerder genoemde kapschuur. Vanaf het erf is er verbinding met een pad naar het prachtige Westerveen.

Peest is te kwalificeren als een authentiek Drents dorp en bestaat voornamelijk uit rietgedekte boerderijen. Op slechts 2,5 kilometer afstand ligt het toeristische dorp Norg met winkels, scholen en diverse andere voorzieningen. Het beekdallandschap met zijn essen, de Peestermaden en natuurgebied het Noordse veld bieden vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen en paardrijden. Assen ligt op 15 minuten rijden en Groningen is goed bereikbaar via de A28, die zich op 10 minuten afstand van Peest bevindt.

Alles bij elkaar een aantrekkelijk geheel om heerlijk vrij te kunnen wonen zonder dat het onbeheersbaar groot is. Komt u binnenkort een kijkje nemen?

Bijzonderheden:
- 16 zonnepanelen aanwezig!
- Aangesloten op gemeentelijk riool.
- Glasvezel aanwezig.
- Woongedeelte vrijwel geheel voorzien van dubbel glas.
- Rieten kap in loop der jaren netjes onderhouden.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie