Tussenklappen Oostzijde 1, 9649ED MUNTENDAM

Woonopp.

357 m2

Perceelopp.

1.279 m2

Omschrijving

Bijzonder aanbod aan de rand van Muntendam! Het betreft een statig en groot herenhuis uit 1910 + een daaraan vast gelegen ouder huis uit 1880. Het is dus geschikt voor dubbele bewoning of werken aan huis, 'living apart together' of als gastenverblijf.

Het geheel ligt aan de doorgaande weg met de karakteristieke brug op de hoek waar het Meedener-diep uitmondt in het Muntendammerdiep.

Het grote herenhuis is de voormalige directeurswoning van de achtergelegen steenfabriek (de steenfabriek is niet meer) dit pand heeft als adres Tussenklappen o.z. 1. Het achtergelegen -eenvoudiger- huis is de oude Brandmeesterswoning (verantwoordelijk voor de ovens van de steenfabriek). Dit pand heeft als adres Hoge Wal 1.

Indeling Tussenklappen o.z. 1:
Entree aan de voorzijde, vestibule, lange gang naar achteren. U vindt ook een entree aan de linker zijkant van het huis.

Trap naar het souterrain: hier zijn verschillende vertrekken die allen functioneel en in gebruik zijn. De stahoogte is hier beperkt tot ongev. 2m. Er zijn diverse ramen voor daglicht. U vindt hier een wasruimte (plaats voor de wasmachine, droger) van circa 20 m², een klusruimte van circa 18 m², een 'gym' van circa 21 m² (met ramen) én een donkere ruimte ingericht als 'chill-room'/ bioscoop van circa 23 m². Via het souterrain kunt u ook naar buiten via de deur naar de achtertuin.

Begane grond: aan de rechterzijde van het huis de lichte woonkamer (voormalig 'en suite') met erker aan de voorzijde en een serre -met openslaande deuren- aan de zijkant van het huis (totaal bijna 50 m²). Aan de linker voorzijde van het huis heeft u de beschikking over een heerlijk ruime woon/eet/ leefkeuken van circa 35 m² met plaats voor een grote eettafel. De keukeninrichting is gemoderniseerd, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Bij de zij-entree vindt u ook het toilet en de toegang naar de achtergelegen werkkamer (inclusief oude kluis, nu een inloopkast).

Eerste verdieping: ruime overloop, grote en complete badkamer in neutrale uitvoering, zeer fraaie en lichte 'masterbedroom', circa 25 m² met twee kleine balkonnetjes en mooi passend gemaakte inbouwkasten in de stijl van het huis. Tweede deel van de overloop met plaats voor een werkplek/ game-plek en daarbij nog een tweede en derde slaapkamer van beide ongeveer 9 m² + voor deze kamers een eigen tweede badkamer met toilet, douche en wastafel.

Tweede verdieping: grote, sfeervolle, multifunctionele ruimte onder de schuine kap van circa 27 m². Te gebruiken als slaapkamer, werkkamer, atelier, studio. Hier ook de cv-opstelling, weggewerkt in een kast.

Indeling Hoge Wal 1:
Entree aan de achterzijde van het perceel, binnenkomst in de woonkamer -hoog en ruimtelijk- met halfopen eenvoudige keuken, aansluitend de bijkeuken en luik naar de kelder. Aan de andere zijde van de woonkamer een deur naar de gang met toilet en deur naar de tuin. Open trap in de woonkamer naar de...
Verdieping: overloop met dakkapel, badkamer met douchecabine, hoekbad, toilet en wastafel. Zeer ruime slaapkamer onder de schuine kap met dakkapel en fraaie luiken aan de achterzijde. Deze kamer is circa 33 (!) m² groot. Aan de andere zijde van de overloop een grote zolderberging van 18 m², de mogelijkheid bestaat om hier een extra slaapkamer van te maken.

Bijzonderheden:
- twee woonadressen;
- zeer veel woonoppervlak circa 357 m² + extra nog de functionele ruimtes in het souterrain in totaal circa 95 m² erbij;
- vrijstaande houten garage circa 43 m²;
- veel parkeerruimte voor en naast het huis;
- grote besloten achtertuin;
- renovatie/ verbetering/ isolatie en modernisering in fasen in de afgelopen jaren.

De Tussenklappen is een streek gelegen aan het Muntendammerdiep tussen Muntendam en Zuidbroek. De naam betekent letterlijk 'tussen bruggen'. Een klap is Gronings voor een ophaalbrug.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie