Abel Tasmanweg 28, 9866TD LUTJEGAST

Vraagprijs

€ 898.000 kosten koper

Woonopp.

463 m2

Perceelopp.

87.575 m2

Omschrijving

Herenboer op uw eigen landgoed met erfgoedlogies!

Midden in het Westerkwartier, een landschappelijk zeer aantrekkelijk gebied gelegen tussen het Waddenkustgebied en de Drents Friese Wouden, ligt deze Rijks monumentale boerderij met een rijke historie. Het fraaie coulisselandschap is waar het Westerkwartier om bekend staat.

Dit bijzondere landgoed (met een NSW-status) genaamd “Erfgoed Rikkerda”, staat op 87.575 m2 grond waarvan circa 8 hectare grasland dat grotendeels met een houtopstand is omzoomd. Het erf, bebouwing en tuinen nemen circa 7575 m2 in beslag.
Het landgoed is gelegen in het natuurgebied de Grootegastermolenpolder, dat deel uitmaakt van het Natuurnetwerk Nederland.

De imposante Herenboerderij is, - zoals dit formeel heet-, van het kop-hals-romp-type met dwarsgeplaatst en onderkelderd voorhuis met bijschuur en stookhut en is door de jaren heen grotendeels gerestaureerd, vernieuwd en in 2003 zijn twee zelfstandige erfgoedlogies-accommodaties gerealiseerd. Door de imposante afmetingen biedt het geheel vele gebruiksmogelijkheden aan de toekomstige bewoners die feitelijk het rentmeesterschap over dit prachtige ensemble overnemen. De combinatie van wonen – werken, erfgoedlogies, het houden van paarden of kleinvee, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Indeling begane grond Herenboerderij:
Statige entree – hal, met aan weerszijden “oude” stijlkamers van 25 en 20 m2 een deels voorzien van een bedstede – kastenwand. Deze kamers zijn gelegen boven de ondergelegen kelder – souterrain (65 m2) . Achter hal met aansluitend de gezellige woonkeuken van 22 m2. De woonkamer (35 m2) met deuren naar de tuin, toilet, bijkeuken met witgoed aansluitingen.

Twee slaapkamers van 26 en 20 m2 waarbij de kleinste slaapkamer beschikt over een eigen douche en toilet. De badkamer is zeer ruim van opzet en beschikt over een toilet, bidet, vrijstaand bad, douche en wastafel (ontwerp van Philippe Starck)

Vanuit de centrale hal is eveneens de inpandige schuur – berging te bereiken, dit kan overigens ook via de baanderdeuren vanaf het achtererf. Deels zijn hier nog de oude koestallen aanwezig. Op de plaats waar vroeger de paardenstallen waren is een eerste hoogwaardig afgewerkt appartement gerealiseerd en in gebruik voor erfgoed logies/natuurhuis.

Indeling verdieping:
Middels een vaste trap komt u (in het voorhuis) boven de twee “oude” stijlkamers. Dit is thans één ruimte met dakkapel en 3 dakramen, de mogelijkheid voor extra (slaap-)kamers is hier aanwezig. In de hals van de boerderij is een slaap-/ werkruimte met aansluitend een afgesloten berging die vervolgens toegang geeft tot een open zolder in de schuur.

Erfgoed logies/Natuurhuis:
Er zijn twee zeer hoogwaardige gebouwde en afgewerkte appartementen aanwezig, de indeling van beide accommodaties is zeer smaakvol en verzorgd door Pilat & Pilat. Deze appartementen , elk met eigen ingang, worden door de huidige eigenaren ingezet voor een combinatie van erfgoed logies – Bed and Breakfast - en natuurhuis.

Appartement I ( 82 m2)
Dit appartement is gelegen in de achterzijde van de boerderij en heeft de navolgende indeling; entree – hal met trap, twee slaapkamers die beiden een eigen volledig ingerichte badkamer hebben. De woonkamer met open keuken zit op de verdieping en biedt middels 3 dakramen een prachtig uitzicht over het landschap. Vanaf deze plek is ieder seizoen als een wisselend schilderij.

Appartement II ( 105 m2)
Dit appartement is gelegen in het naastgelegen bijgebouw, dit is een heerlijk ruim opgezet appartement waarbij het plafond bij de entree en in de woonkamer tot aan de nok reikt! De indeling is als volgt; fraaie inpandige entree met hal en aan weerszijden twee slaapkamers die elk ook beschikken over een eigen badkamer. De woonkamer is bijzonder ruimtelijk en heeft een keuken en deuren naar een knus terras.

Naast de boerderij is nog een stookhut en er is ook nog een hooimijt met schuilstal op de achterzijde. De tuin, met aan de voorzijde een historische “slingertoene”, is heerlijk ruim en praktisch qua opzet met deels zeer volwassen bomen, oprit en gazon. Vanaf het erf wandel je rechtstreeks het door mooie wandelpaden ontsloten natuurgebied in.

Kortom een zeer uniek object vanwege de historie maar voor nu ook zeker vanwege de vele gebruiksmogelijkheden.

Wij geven u graag een rondleiding op landgoed “Rikkerda”.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie