Amerika H 17, 9342TN EEN

Woonopp.

96 m2

Perceelopp.

20.795 m2

Omschrijving

Zelden hebben wij zo'n heerlijk recreatiehuis getroffen! In de prachtige groene omgeving van het dorp Een en daarmee op prima afstand van gezellige en goed geoutilleerde dorpen als Roden of Norg ligt landgoed Duurentijdt, vernoemd naar een vroegere bewoner van het landgoed. We vinden er zestien vrijstaande huisjes op eigen grond. Alle om de eigen percelen heen gelegen grond, hetzelfde geldt voor de Drentse ven waar de huizen omheen staan, zijn gezamenlijk eigendom.

We parkeren de auto aan de kant van de straat en wandelen via een kort bospad het landgoed op. Aan het einde van dit pad komen we bij nummer 17. Het valt gelijk op hoe verzorgd het huis is maar als we vervolgens de hoek omgaan en het terras opstappen dan is de verrassing des te groter. Wat een betoverend uitzicht over het water van de ven. Prachtig!
Het is ongeveer tien jaar geleden dat het huis, dat voorheen een bungalow met een plat dak was, volledig verbouwd werd. De oppervlakte van de begane grond werd vergroot en er kwam een kap op het huis. De woning werd op een luxe manier afgewerkt en bovendien goed geïsoleerd zodat het ook in die zin helemaal aansluit bij de wooneisen van nu. Er zijn naast de woonkamer drie kamers en twee badkamers. Eén van de kamers en een badkamer vinden we op de begane grond. Boven is ingedeeld met twee ruime slaapkamers en de grootste van de twee badkamers.
Het sanitair is hier zeer goed voor elkaar en ook de keuken is luxe en voorzien van inbouwapparatuur. Op beide woonlagen ligt er een houten vloer met een toplaag van eikenhout. De cv-ketel is weliswaar van 2011, in 2021 is deze grondig gerenoveerd met onder andere een nieuwe warmtewisselaar. Tenslotte, ook zeker noemenswaardig; de woonkamer is voorzien van een houtkachel en dat maakt het verblijf in de koudere perioden van het jaar nog specialer en gezelliger!

Om het huis is het eveneens goed vertoeven. De twee terrassen geven de gelegenheid om heerlijk samen buiten te eten of juist even rustig een boek te lezen aan de kant van het water. Naast het huisje staat bovendien nog een houten berging (ca. 3,50 x 1,80 m.) voor het stallen van fietsen, tuingereedschap of de barbecue.

Als eigenaar van dit recreatiehuis ben je samen met alle andere eigenaars verantwoordelijk voor het onderhoud van het landgoed. De kosten voor onderhoud van wat vooral bos is vallen alleszins mee, in de afgelopen tien jaren is het nooit meer dan €300,-- per eigenaar op jaarbasis geweest. Gezamenlijk wordt er gekeken naar wat nodig is, geen vaste bijdrage dus. Mocht u dit huis kopen om het te verhuren dan staat u een prachtig rendement te wachten maar onder aan de streep gaat het er wat ons betreft toch vooral om dat we hier een ware liefhebber voor gaan vinden!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie