Asserstraat 4, 9451AC ROLDE

Woonopp.

303 m2

Perceelopp.

854 m2

Omschrijving

Bekijkt u vooraf de sfeervideo van dit fraaie huis en realiseer u hoe mooi dit huis in deze donkere maar gezellige dagen is.

Eén van de stijlvolste villa’s uit Rolde!

Villa Wilte heeft alles dat een authentiek herenhuis zo geliefd maakt; prachtige raampartijen, doordachte en sfeervolle ruimteverdeling, hoge en stijlvolle plafonds en een juweel van een serre die uitkijkt over eigen bosschages en de aangrenzende weg naar het centrum van Rolde.

De huidige eigenaren hebben met veel zorg, liefde en kunde het huis getransformeerd in wat het nu is. Een stijlvol goed onderhouden herenhuis op een geliefde locatie nabij het centrum van Rolde. Ook is er goed gedacht aan het verbeteren van de isolaties en het beperken van de energievraag. Er is een zonneboiler aanwezig en tevens is er een CV installatie met luchtwarmtepomp.
De tuin omlijst dit huis op mooie wijze. In de fraai aangelegde tuin vindt u zonne- en schaduwterrassen, zorgvuldig aangelegde borders en als pronkstuk een sfeervolle en charmante veranda waaronder u tot in de late uurtjes kunt genieten van een goed glas wijn. Een stenen garage completeert het geheel. Als extra heeft de villa een eigen bosperceel. Dit perceel van circa 2000 m2 grenst direct aan het huis. Voor (klein-)kinderen een waar genot om uren in te spelen en te ravotten.

Het Drentse dorp Rolde is geliefd om zijn goede en uitgebreide faciliteiten. Scholen, goed geoutilleerde winkels en een actief verenigingsleven maken dit dorp gewild. De omringende volop aanwezige natuur en de twee nabijgelegen steden Assen en Groningen bezorgen dit dorp een zeer plezierig woonklimaat.
Assen bereikt u op de fiets in 15 minuten. Groningen is 20 autominuten verwijderd.

Voor maatvoering en indeling verwijzen wij u naar de plattegronden. Voor een goede sfeerimpressie bevelen wij u van harte de woonvideo aan!

De villa zelf is schitterend!
De restauratie is zorgvuldig gedaan en er is een zeer stijlvol maar bovenal charmant huis ontstaan. Het herenhuis kan uitstekend dienstdoen als royaal gezinshuis waar eenieder zijn eigen plekje heeft en waar het heerlijk samenkomen is in de gezellige woonkeuken of rondom de haard in de uiterst sfeervolle living.
De materiaalkeuze is doordacht: mooi houten parket wordt gecombineerd met authentieke plavuizen. Strak stucwerk wisselt stijlvolle lambriseringen af. De raampartijen zijn indrukwekkend. Door de hoogte van de plafonds en het vele glas, speelt het zonlicht op prettige wijze met de vertrekken in het huis.
Ofschoon de begane grond uit meerdere vertrekken bestaat, voelt het aan als één kloppend geheel. De serre, de living met aangrenzende Tv-kamer en de achter-/eetkamer staan allen in prettige verbinding met elkaar. Een rustgevende studeerkamer bevindt zich eveneens op de begane grond. De (droge) kelder voor wijn en opslag bereikt u via de centrale gang.

Op de etage bevinden zich 5 (slaap-)vertrekken en 2 badkamers. De kamers zijn allen uniek en hebben iets speciaals.
De grootste kamer doet nu dienst als fenomenale werk-/studeerkamer. Openslaande deuren vanuit deze kamer leiden naar het aangrenzende balkon.
De badkamers zijn smaakvol en beide voorzien van ligbad, separate douche, wastafels en toilet.

Bijzonderheden:
- Stijlvolle villa;
- Ideaal gesitueerd aan de rand van het Drentse dorp Rolde;
- Alle voorzieningen in directe omgeving;
- Mede eigenaar van naastgelegen bosperceel (van bijna 5000 m2);
- Zorgvuldig onderhouden;
- Charmant en sfeervol;
- Warmwater door zonneboiler;
- Verwarming door CV met luchtwarmtepomp.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie