Asserstraat 48-a, 9451AE ROLDE

Woonopp.

190 m2

Perceelopp.

25.580 m2

Omschrijving

“Buitenhuis” Ekenholt

Vlak voor de dorpskern van Rolde staat dit unieke buitenhuis voor het eerst in haar 62-jarige geschiedenis, te koop. Het onder architectuur (Arno Nicolai) gebouwde moderne huis vormt een bijzonder verrassende combinatie met het 2,5 hectare bosperceel met kleine zandverstuivingen. Bij het ontwerp is destijds gebruik gemaakt van de natuurlijke landschappelijke hoogteverschillen. De strakke lijnen van het huis passen opvallend goed bij de romantische bostuin.
Half verscholen achter de imposante rhododendrons langs de 110 meter lange oprijlaan oogt de splitlevel bungalow bescheiden. Maar schijn bedriegt. Dit stijlicoon van de jaren 50 architectuur biedt veel mogelijkheden. Naast wonen is hier ook altijd gewerkt. Het huidige Buro Hollema (landschapsarchitectuur) dat nu verderop zit aan de Asserstraat heeft hier zijn oorsprong.

Bos en tuin en huis gaan als het ware in elkaar over. Het huis en de tuin liggen centraal in het bosperceel in een grote zonnige open plek. Rondom een inmiddels flink uitgegroeide grove den is de buitenkamer/patio waar omheen U-vormig het echte huis, het binnenhuis is gebouwd. Dit unieke object met een ongekende privacy is op zoek is naar nieuwe bewoners met gevoel voor authenticiteit van de plek en het huis.

Indeling:
Het is volgens het split level principe gebouwd, de entree – hal zit op de westkant van het huis en geeft toegang tot een toilet, de inpandige garage (16m2), logeerkamer (8 m2), provisieruimte en de opstelplaats van de cv – combi.
De zogeheten “eethal” vormt feitelijk het hart van het huis, van hier heb je toegang tot alle leef vertrekken en natuurlijk de buitenkamer. Je merkt dat de tuin er als het ware door het heen gaat. De lichte eethal is 21 m2 groot en staat in directe verbinding met een niveau hoger gelegen living (44 m2). Uiteraard voorzien van een open haard, aangezien hout voorradig is in het eigen bos. Aan de living is een werkkamer gekoppeld met uitzicht over het achterterrein.

De groei van het architectenbureau maakte dat in een latere fase een vrijstaande studio (27 m2) op hoogte is gebouwd. Hoog tussen de bomen, mooie lichtinval en perfect om te werken, te musiceren, te schilderen of wat dan ook. De studio is met een loopbrug verbonden met de bovenste etage van het woonhuis. Maar ook via een stenen buitentrap naar de binnentuin met een fraaie buitenhaard, een heerlijk en zonnig terras en de zitkuil met open haard. Thuiswerken en buitenleven krijgen hier een geheel eigen dimensie.

De keuken is een originele Bruynzeelkeuken in vrijwel oorspronkelijke staat. Eenvoudig maar geeft volop zicht op de achtertuin (ochtend en middagzon), naast de keuken is de achteringang annex bijkeuken. Zoals vaak bij bungalows is de slaapvleugel op het noord – oosten gesitueerd, in het verleden waren er 3 slaapkamers, thans zijn er twee slaapkamers van 12 en 15 m2. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel.

Bijgebouwen:
Achter het huis zijn een bescheiden “oranjerie” (voorheen de paardenstal), schuur en carport gelegen. Bovendien zijn hier nog de oude “kantoren” aanwezig met een solide stenen fundering. Totaal is er circa 180 m2 aan bijgebouwen!

Tuin:
Ekenholt is een oud en natuurlijk heidelandschap, waar sparren, berken, jeneverbessen en eik hun eigen plaats vonden. Het bos heeft fraaie glooiingen en de oude Asserstraat uit de 19e eeuw is nog zichtbaar in het bos. Direct bij de entree is een royaal weiland met vijverpartij. Vroeger was dit in gebruik voor de paarden, nu is het een mooie open plek. Overigens is er een inrit aan zowel de voor als achterzijde van het perceel. Een moderne variant van de drive-through.

Bij een rondleiding laten wij u zien hoe het is en was!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie