Balloo 57, 9458TB BALLOO

Woonopp.

190 m2

Perceelopp.

3.381 m2

Omschrijving

Op een echte buitenplek aan de rand van het authentieke dorp Balloo gelegen Landhuis. Het onder architectuur gebouwde huis is feitelijk een knipoog naar de hedendaagse schuurwoning. Het strakke lijnenspel, de symmetrie in de gevels en de rietgedekte kap geven dit huis haar karakter. Doordat het in 2002 is gebouwd is het al uitstekend geïsoleerd.

Het landhuis is gelegen op een perceel van ruim 3300 m2 met op zowel de voor als achterzijde een heerlijk vrij uitzicht over de weilanden. Een unieke plek voor mensen die ervan houden om vrij te wonen en toch op korte afstand van alle voorzieningen die het dorp Rolde en de stad Assen bieden, al of niet in combinatie met het houden van dieren of werken vanuit huis.
Een prachtplek voor alle leeftijden en levensfasen!

Het mooie esdorp Balloo met oude boerderijen ligt in een historisch Drents landschap, aan het Balloërveld en Kampsheide, tussen Assen en Rolde en maakt deel uit van de gemeente Aa en Hunze. Alle stadse voorzieningen bevinden zich op slechts 5 minuten rijden. De N33, N34 en A28 binnen 15 minuten bereikbaar. Balloo is omringd door groen en in de nabije omgeving is een actief sport- en verenigingsleven, een openbare basisschool, winkels en horecagelegenheden.

Indeling Begane grond:
Entree – hal met trapopgang – vide. De woonkamer (40 m2) met haard is op de voorzijde gesitueerd. Door de vele in hoofdzaak lage ramen is een prachtig zicht op de omgeving die zich als een wisselend schilderij aan het seizoen aanpast. In de woonkamer kan een aparte werkhoek worden gecreëerd.

De woonkeuken van 25 m2 met kookeiland en provisiekast is gelegen op de achterzijde en geeft door de lage ramen een schitterend uitzicht op de achtertuin, de weilanden en het ooievaarsnest. De riante bijkeuken – achteringang vormt de verbinding tussen het huis en de garage met bovengelegen zolder die middels een vaste trap te bereiken is. Deze ruimte kan ook prima als werkkamer, gastenverblijf of hobbyruimte worden ingericht.

De woning is levensloopbestendig hetgeen inhoudt dat er ook een slaapkamer van 15 m2 op de begane grond aanwezig is met aansluitend een badkamer met douche, ligbad en dubbele wastafel. Het toilet is separaat in de hal aanwezig. Alles voorzien van brede deuren.

Verdieping:
Overloop – vide, op zowel de voor als achterzijde zijn zeer riante slaapkamers van 22 en 16 m2, de ruimtelijkheid wordt hier versterkt doordat de hoge kap zichtbaar is gebleven bij het ontwerp en door het prachtige zicht op de weilanden. Op de overloop is nog een werkkamer van 6 m2, tweede badkamer met douche, toilet en wastafel. Daarnaast is nog een bergruimte met daarin de HR-ketel en de warmte terugwin unit (wtw).

Kortom een buitengewoon fraai landhuis met hoogstaande architectuur op een sublieme woonlocatie in Balloo.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie