Beilerstraat 82, 9401PN ASSEN

Vraagprijs

€ 749.000 kosten koper

Woonopp.

121 m2

Perceelopp.

6.763 m2

Omschrijving

Volstrekt uniek!

Een monumentaal “boschhuis” nabij hartje stad van Assen. Dit prachtige en statige woonhuis “De Eerste Steen” is gebouwd in 1906-1907 naar een ontwerp van de Asser architect G.Stel. Dit vrijstaande landhuis is lommerrijk gelegen direct aan het Asserbos. Alle stadse voorzieningen zijn op wandelafstand. Ook het treinstation is snel en eenvoudig te bereiken.

Volstrekt uniek door de ligging die alles in zich heeft; Een oase van rust en privacy op steenworp afstand van het gezellige centrum van Assen. Alle stadvermaak en cultuur “om de hoek” en direct wonen aan het geliefde en fraaie Asserbos.
Ofschoon de huidige indeling een plezierige is en prettig qua formaat, kan indien gewenst het landhuis aan de achterzijde royaal worden vergroot.
De eigen kavel van 6763 m2(!) staat garant voor privacy, vrij uitzicht en gevoel van ruimte.
De tuin is heerlijk! Volop privacy, aan de rand van het bos en voorzien van een houten veranda om tot in de kleine uurtjes van het kampvuur te genieten.

Het landhuis verkeert in zeer goede staat. Met zorg en kunde heeft de huidige eigenaar doorlopend onderhoud gepleegd aan dit Rijksmonument. De afgelopen jaren zijn kosten nog moeite gespaard om een comfortabel en uiterst sfeervol woonhuis te realiseren.

Indeling:
Via de zij entree bereikt u de stijlvolle hal met garderobehoek en ruimte voor de piano. De fraaie centrale hal verbindt alle vertrekken op de begane grond.
De bijzonder charmante woonkamer met open keuken (totaal circa 47 m2) is een lust voor het oog. De moderne keuken kent diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, quooker en groot gasfornuis. De sfeervolle woonkeuken met houtkachel gaat via enkele treden over in de stijlvolle “bordes” kamer. U kijkt prachtig ver weg over uw eigen grond en via de openslaande deuren bereikt u het hoger gelegen terras.

Via de centrale hal bereikt u eveneens op de begane grond een slaapkamer met nabijgelegen badkamer en separaat toilet. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche en wastafel. Deze slaapkamer (circa 16 m2) is rustig en prettig gesitueerd, vanuit de hal is een grote kelder (circa 14 m2) te bereiken die onder de gehele kamer is gesitueerd.

Op de 1e etage bevinden zich 2 leuke en speelse slaapkamers (beide circa 12 m2) die van elkaar gescheiden worden door een zeer originele studiehoek in het bijzondere klokkenhuis; dit is een heerlijk plekje om rustig te werken of te studeren.

Op de kavel is een ruime vrijstaande garage gesitueerd, daarnaast bevindt zich extra bergruimte voor fietsen en opslag.

Bijzonderheden:
- Rijksmonument;
- Stads wonen met de natuur als buurman;
- Prachtig landhuis op unieke locatie;
- Volop privacy en ruimte;
- Alle stadsfaciliteiten “om de hoek”;
- Spoor en ringwegen snel en eenvoudig bereikbaar;
- Vrijstaande garage;
- Heerlijke tuin direct grenzend aan het prachtige Asserbos;
- Sfeervol, charmant en uniek!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie