Beilerstraat 9, 9401PA ASSEN

Woonopp.

267 m2

Perceelopp.

773 m2

Omschrijving

Grandeur en charme gaan hand in hand!

Een klein beetje verscholen tegen de rand van het gezellige centrum van Assen ligt dit prachtige herenhuis. Via de rustige straat loopt u direct het centrum van Assen in. Ook het geliefde Asserbos bevindt zich vrijwel “om de hoek”. Alle geneugten van de stad onder handbereik, het spoor op nog geen 10 minuten wandelen en toch een heerlijk rustig plekje!
In de unieke tuin van dit Rijksmonumentale herenhuis valt het rumoer van de buitenwereld weg en ervaart u een oase van rust. De tuin is betoverend groen, zeer zorgvuldig en onder architectuur aangelegd en kent fijne zon- en schaduwterrassen.
Diep in de tuin onder de volwassen bomen of vlak bij het huis op een stijlvol aangelegd terras, overal zijn er mooie zichtlijnen en is het zeer prettig toeven. Een plaatje is de in stijl uitgevoerde veranda, hier kunt u tot in de late uurtjes genieten van het buitenleven, wat voor weer het ook is.

Het herenhuis zelf is door de jaren heen goed onderhouden en er zijn doordachte keuzes gemaakt zoals het realiseren van een stijlvolle woonkeuken. Het herenhuis heeft een royale aangebouwde garage met een voorgelegen carport. Er zijn dus meerdere parkeerplekken op eigen terrein ofschoon het in de Beilerstraat eveneens eenvoudig is een parkeerplek te vinden.
Naast de garage is er een houten berging in de tuin en een aangebouwde berging nabij het huis.

Direct bij binnenkomst door de authentieke dubbele deuren overvalt u de grandeur van dit herenhuis; mooie tegelpatronen, hoge plafonds en fraaie paneeldeuren sieren de centrale gang.
De voorkamer is sfeervol en intiem. Mooie raampartijen met fraaie houten vensterbanken en een originele schouw kenmerken deze kamer.
Vanuit de hal bereikt u de tegenover de woonkeuken gelegen kelder. Deze heeft stahoogte en lichttoetreding.
Er is een prettige, rustig gelegen tv-/werkkamer vanwaar u eveneens binnendoor de garage en bijkeuken/berging kunt bereiken.
De woonkeuken is het kloppende hart van het herenhuis. In passende stijl uitgevoerd met kookeiland en ruimte voor een grote eettafel is dit dé plek om lekker lang te tafelen. De woonkeuken gaat over in de prachtige serre met authentiek glas in lood. Deze serre biedt fraai zicht op de prachtige tuin.

Op de 1e etage bevinden zich vier slaapkamers waarvan er nu twee als kantoor/werkplek dienst doen. Er zijn twee licht betegelde badkamers. Eén is voorzien van douche, wastafel en toilet, de ander is voorzien van ligbad/douchecombinatie, toilet en wastafelmeubel. Prachtig is de kamer aan de voorzijde van het huis. U kijkt mooi de straat in en er zijn schuifdeuren naar het overdekte stijlvolle balkon.

Via een vaste trap bereikt u de 2e (bovenste) etage. Hier zijn twee speelse en gezellige slaapkamers gesitueerd en is er een zee aan ruimte op de overloop. Deze hobbyruimte is heerlijk om te spelen of gewoon om spullen op te slaan.

Dit prachtige herenhuis laat zich pas ervaren tijdens een bezichtiging. De ligging bij de binnenstad en toch de rust in de heerlijke tuin moet u ervaren.
Voor een goed beeld van de ruimte en de indeling verwijzen wij u naar de plattegronden.
Voor een sfeerimpressie kunt u de video bekijken.

Bijzonderheden:
- Statig herenhuis op mooie locatie;
- Unieke diepe en fraai aangelegde tuin;
- Garage, carport en voldoende parkeermogelijkheid op eigen terrein;
- Goed onderhouden en sfeervol;
- Binnen 10 wandelminuten op station en direct bij het Asserbos en het centrum.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie