Borgercompagnie 245, 9631TJ BORGERCOMPAGNIE

Vraagprijs

€ 2.349.000 kosten koper

Woonopp.

690 m2

Perceelopp.

13.528 m2

Omschrijving

Een prachtige monumentale woonboerderij;
Een prachtige woonlocatie;
Een prachtig energielabel A++;
Een prachtig geheel!

Deze monumentale boerderij (gemeentelijk monument) is de afgelopen decennia op uitstekende wijze verbouwd/gerenoveerd tot de uiterst sfeervolle woonboerderij die het nu is.
Kosten noch moeite zijn gespaard om de woonbeleving op deze fraaie locatie tot het ultieme buitenleven te maken. De totale kavel beslaat 13528m2. De rondom de woonboerderij gelegen eigen weilanden, de paardenbak, de stallen en de aangrenzende natuur; dit alles maakt dat u hier bijzonder plezierig kunt wonen. Het direct aangrenzende park Borgerswold biedt tal van recreatiemogelijkheden; van uitrijmogelijkheden tot diverse watersportmogelijkheden zoals zeilen en zwemmen.
De voorzijde van de boerderij kijkt vrij en weids uit over de tegenovergelegen akkers.
Borgercompagnie grenst aan Veendam. Alle faciliteiten van deze uitstekend geoutilleerde plaats zijn op fietsafstand beschikbaar. Ook grotere plaatsen als Groningen en Assen bereikt u in een half uurtje.

De royale woonboerderij is, met behoud van karakter, op hoogstaande wijze en onder architectuur verbouwd. De huidige eigenaar heeft het stijlvolle karakter van de woonboerderij gecombineerd met de modernste eisen op gebied van isolatie en duurzaamheid. De monumentale woonboerderij heeft als energielabel A++, dit is zelfs zonder zonnepanelen. Dit laatste is een persoonlijke keuze en kan indien gewenst eenvoudig worden gerealiseerd.
De woonboerderij heeft uitstekende dak-, muur-, vloer- en glasisolatie en is voorzien van een aardwarmte verwarmingssysteem.
De binnenzijde biedt vele extra’s om heerlijk te kunnen leven. Er is een prachtig verwarmd zwembad met streamer. Dit zwembad is mooi in de woonboerderij gesitueerd en grenst direct aan de welness (sauna en fitness). Ook is er gedacht om een ruimte te realiseren waar het uitstekend feest vieren is. In deze leuke ruimte staat het biljart, is er een grote tv- en muziekhoek en zijn er diverse openslaande deuren naar een beschut en zonnig terras.

De living met open haard en de nabij gelegen woonkeuken zijn een lust voor het oog. Beide zijn charmant, royaal maar ook knus en gezellig. De begane grond heeft eveneens een rustig gesitueerde bibliotheek en een grote werkkamer. Een paradepaardje van de doordachte verbouw is het stijlvolle trappenhuis; robuust, markant en eigentijds maar ook stijlvol en passend ; precies wat de gehele boerderij ook is!
Op de verdieping bevinden zich 6 slaapvertrekken en zijn er drie luxe uitgevoerde badkamers. Een etage hoger is er een grote geïsoleerde zolder die, indien gewenst, mogelijkheden biedt.

De bijzondere boerderij biedt vele mogelijkheden om te bewonen:
Een luxe woonboerderij om met een (groot) gezin optimaal van het landleven te genieten maar ook is dubbele bewoning, mantelzorg, bedrijf of praktijk aan huis zeer eenvoudig te realiseren.
De woonboerderij is uiterst royaal (circa 690 m2) maar nergens te groot! Alle ruimtes zijn goed verbouwd en netjes afgewerkt.

Daar een beschrijving van dit object altijd te kort schiet bevelen wij u van harte een bezichtiging aan om daadwerkelijk dit fijne huis te ervaren.
Voor de indeling en maatvoering verwijzen wij naar de plattegronden. Voor een sfeerimpressie moet u beslist de video bekijken.

Bijzonderheden:
- Mooie locatie aan park;
- Optimale buitenleven beleving;
- Monumentaal object met hoogstaande bouwtechnische kwaliteit;
- Aardwarmte verwarmingssysteem;
- Uitstekend geïsoleerd (label A++);
- Stallen voor meerdere paarden en schutstal;
- 13528 m2 eigen grond met weilanden, longeer- en paardenbak;
- Stallen, garages en overkappingen.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 2.349.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1894
Bijzonderheden
Monument

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
690 m2
Overige inpandige ruimte
132 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
45 m2
Externe bergruimte
150 m2
Perceeloppervlakte
13.528 m2
Inhoud
3.169 m3

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (7 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Zwembad, sauna

Energie

Energielabel
A++
Warm water
Elektrische boiler eigendom

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort garage
Geen garage
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie