Breukenweg 3, 9494RV YDE

Woonopp.

390 m2

Perceelopp.

15.185 m2

Omschrijving

Aan de rand van het Drentse Yde vinden we deze werkelijk schitterend verbouwde woonboerderij. De verbouwing is in de afgelopen tien jaar zeer zorgvuldig aangepakt en het resultaat is verbluffend. Prachtige materialen en een geraffineerde combinatie van oud en nieuw maakt dit tot iets bijzonders. Het aardige is bovendien dat deze boerderij met ruim anderhalve hectare eigen grond direct aan het dorp grenst. Hierdoor ontstaat aan de voorzijde gemakkelijk sociaal contact met buurtbewoners en beleef je aan de achterzijde van de boerderij ongekende vrijheid. Een mooie combinatie!

De hoofdentree bevindt zich in de zijgevel en geeft toegang tot de grote hal met vide waardoor het ruimtelijk effect direct al benadrukt wordt. Vanuit de hal geven twee zware deuren toegang tot de riante living die we aan de achterzijde van de boerderij vinden. Ideaal wat ons betreft aangezien op deze manier de achtertuin en de fraaie vergezichten vanuit de woonkamer te beleven zijn. Ook hier weer dat aangename effect van de vide. De keuken vervolgens heeft een open verbinding met de woonkamer en is luxe afgewerkt. Alle benodigde kwaliteitsapparatuur is aanwezig.
Het is in deze woning probleemloos mogelijk om het complete woonprogramma op de begane grond in te richten want we zien er verder een grote (slaap)kamer, badkamer, sauna, techniekruimte en de nodige bergruimte.

Maar natuurlijk is er meer. De etage bestaat uit drie ruime slaapkamers en een tweede badkamer. Bovendien is er een grote zolder die via een vlizotrap te bereiken is. Eén van de mooiste plekjes is misschien wel de loggia aan de achterzijde van de boerderij. Van hieruit heb je een prachtig overzicht op de achterliggende tuin en het achterliggende land.

Achter de boerderij, onder de in stijl gebouwde overkapping zien we de Jacuzzi voor de nodige ontspanning. Naast de boerderij een dubbele carport en schuurruimte. Weiland is er aan weerszijden van de boerderij zodat het houden van paarden, ezels of ander vee eenvoudig realiseerbaar is.

Hier hebben mensen gewerkt die aandacht hebben voor kwaliteit en oog voor details. Naast het riet op de kap zien we aansprekende geglazuurde pannen en koperen goten. Het geheel is voortreffelijk, alleen de oude schuur verdient nog wat aandacht. Komt u het zelf beoordelen?

Bijzonderheden:
- Rieten schroefdakconstructie.
- Schilderwerk buitenzijde 2014.
- Natuurstenen vloer met vloerverwarming.
- Etage afgewerkt met lamellenparket.
- Woonkamer voorzien van gashaard.
- Begane grond v.v. toilet en urinoir.
- CV-verwarmd via Nefit Ecomline HR en boiler.
- Sauna ter overname.
- Waterpomp in tuin aanwezig.
- Deels asbest op de oude schuur.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie