Brink 3, 9534PB WESTDORP

Vraagprijs

€ 425.000 kosten koper

Woonopp.

229 m2

Perceelopp.

5590 m2

Omschrijving

Fraaie Saksische woonboerderij “De Mussenhof”.
Deze oorspronkelijk uit 1853 daterende woonboerderij ligt in het pittoreske Drentse dorpje Westdorp.
De boerderij ligt prachtig achter een authentiek brinkje verscholen, hierdoor ervaart u maximaal privacy vanaf de doorgaande weg.
In deze woonboerderij kunt u het landleven ervaren zoals het bedoeld is. Het prettig met eigen dieren bezig zijn op het direct aangrenzende eigen erf (5590 m²) is hier ideaal. De mooie kapschuur (circa 100 m²) met ruimte voor hooiopslag, stalletjes voor kleinvee en voor het plaatsen van auto’s maakt het landleven plaatje compleet. Naast deze kapschuur heeft de woonboerderij een royale en degelijke schuur (circa 100 m²) welke vele doelen kan dienen. Gewoon een ruime hobbyschuur of stalruimte voor meerdere paarden. Ook kan de schuur dienen voor dagbesteding indien de woonboerderij voor zorg/meervoudig wonen wordt aangewend.

De woonboerderij zelf oogt nog fraai authentiek waarbij de huidige eigenaar door de jaren heen zeer zorgvuldig met het onderhoud is omgegaan. Zo zijn recentelijk de baanderdeuren vervangen en in degelijk redcederhout uitgevoerd. Ook de stijlvolle rieten kap wordt goed bijgehouden.

Het totaalbeeld van de woonboerderij met de bijgebouwen is prachtig. Met de achterzijde aan de Brink gesitueerd kijkt u vanuit de woonkamer en de doordacht geplaatste serre fraai en weids uit over de achtergelegen weilanden. U heeft zeer plezierig contact met de u omringende natuur. De jaargetijden geven ieder moment weer een ander prachtig schouwspel.

Westdorp zelf is een mooi en prettig landelijk gelegen Drents dorpje dat uitstekend ontsloten wordt via de op circa 3 kilometer gelegen N34. Via de N34 bent u in 20 minuten in Assen en Emmen. Groningen bereikt u in circa 30 autominuten.
Het prima geoutilleerde dorp Borger bevindt zich op een kwartiertje fietsen (4,5 km).

Indeling:
Entree naar mooi geplaatste serre circa 10 m², nette keuken circa 11 m², centrale hal van 26 m² die toegang biedt tot meerdere vertrekken op de begane grond. De royale woonkamer van circa 50 m² is licht en biedt naar meerdere zijden fraai uitzicht. De woonkamer is voorzien van een beukenhouten parketvloer en een authentieke jaren 50 schouw.
Op de begane grond bevinden zich drie slaapkamers van circa 16m², 22m² en 22 m² alsmede twee badkamers waarvan een is geïntegreerd in de masterbedroom. Deze badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en separaat toilet. De tweede badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel.
De bijkeuken geldt als verbindingsruimte naar de achtergelegen, inpandige schuurruimte en de achterdeur.
Via de trap in de keuken bereikt u de eerste etage alwaar zich vier (eenvoudige) slaapkamers bevinden van circa 12m², 6m², 8m² en 7 m². Op de overloop en in de kamers zijn enkele vaste kasten gesitueerd. Achter de slaapkamers ligt een grote zolderruimte van circa 65 m². Indien gewenst is er voldoende mogelijkheid om te herindelen en/of meerdere kamers te realiseren.

Bijzonderheden:
- prachtige locatie in het mooie Drentse dorpje Westdorp;
- degelijke, multifunctionele aangrenzende schuur 180 m²;
- grote kapschuur met daarbinnen een afgesloten garage circa 20 m². De kapschuur dient deels als nachtstal voor het kleinvee;
- de mooie boerderij wordt zorgvuldig onderhouden en is netjes bewoond;
- voor meerdere woondoeleinden geschikt en volop mogelijkheden tot herindeling;
- royale kavel direct grenzend aan de woonboerderij;
- eigen waterbron met pomp en sproeiers.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo QualisLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie