Burgemeester de Hoopstraat 5, 9641AZ VEENDAM

Woonopp.

170 m2

Perceelopp.

320 m2

Omschrijving

Markant vrijstaand en karakteristiek woonhuis met aangebouwde garage/berging in het centrum van Veendam op een mooie hoekkavel van 320 m². Het huis is in 1929 onder architectuur gebouwd, vrijwel alle originele en fraaie bouwelementen uit die periode zijn goed bewaard gebleven. De huidige eigenaar heeft het huis goed en met zorg onderhouden en bewoond.

Indeling: statige entree met vestibule, grote centrale hal met toilet (in stijl van het huis gemoderniseerd), fraaie bordes-trapopgang naar boven en diverse deuren naar de verschillende vertrekken. Aan de voorzijde van het huis de woonkamer in L-vorm met gashaard, fraaie parketvloer en mooie halfronde erker. De woonkamer biedt plaats aan een zitgedeelte, ruimte voor een grote eettafel én ruimte voor een werkhoek/tv-hoek of bijvoorbeeld bibliotheek.
Lichte eetkeuken met plaats voor een eettafel. De keuken is geplaatst in hoekopstelling en voorzien van inbouwapparatuur. Via de keuken kunt u naar de provisiekelder (met stahoogte). Aan de achterzijde van het huis bevindt zich de bijkeuken. De bijkeuken is voorzien van een keukenblok met extra kookplaat en afzuigkap. In de bijkeuken vindt u ook nog een tweede (moderne) badkamer met wastafel en douche. Via de bijkeuken gaat u door de achterdeur naar de optimaal ingedeelde tuin en het terras.

Eerste verdieping: mooie open trapopgang met tussen-bordes en fraai glas-in-lood (in dubbelglas), overloop, twee grote en sfeervolle slaapkamers aan de voorzijde van het huis (waarvan een met balkon). Respectievelijk circa 16 en 14 m² met diverse ingebouwde kasten. Daarnaast nog een derde, vierde en vijfde slaap/werkkamer van rep. circa 10, 12 en 6 m².
De ruime badkamer van circa 10 m² is gemoderniseerd in 2002 en voorzien van een ligbad/whirlpool, dubbele wastafel, bidet, tweede toilet en douche.

Tweede verdieping: via de overloop kunt u via een uitschuiftrap (met leuning) naar een grote zolderruimte onder de hoge schuine kap (mogelijk nog kamer(s) te realiseren). Op deze zolder kunt u via een deur naar het platte dak van het achterhuis waarop in juni 2020 11 zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1929;
- perceeloppervlak 320 m²;
- woonoppervlak circa 170 m²;
- volledig voorzien van dubbel glas HR++, vloerisolatie, dakisolatie en 11 zonnepanelen (2020);
- Cv-HR-combiketel AWB 2015;
- aangebouwde garage/berging met eigen oprit voor twee auto's (de garage is 2-onder-1 kap met de buren en in open verbinding met de buurgedeelte);
- ligging zeer centraal en op loopafstand van winkelcentrum, bibliotheek, theater etc;
- goede treinverbinding met stad Groningen (2x per uur);
- besloten, fraai aangelegde tuin met groot terras op het Zuidwesten;
- recent schilderwerk, binnen en buitenom (2019), zink van de dakgoten vervangen in 2018.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie