Middelstum
Burgemeester Van Ankenweg 8, 9991 AM

Woonopp.

204 m2

Perceelopp.

1.025 m2

Statige villa 'Venhorn' uit 1910 met veel ruimte in en om het huis. Het huis ligt aan de rand van Middelstum en is destijds gebouwd voor de burgemeester. Het huis beschikt over veel karakter, grandeur en originele bouwelementen in een stijl verwant aan het Rationalisme. Om het huis ligt een weelderig groene tuin met diverse bomen. Naast het huis, aan de rechterzijde, een oprit met een vrijstaande stenen garage.

Indeling:
Aan de voorzijde van het huis, midden in de gevel, de statige entree met hardstenen trap, fraaie voordeur en vestibule met terrazzo vloermozaïek, deur naar de mooie en ruime centrale hal in het huis. Vanuit de hal de deuren naar de diverse vertrekken. Aan de linkerzijde twee sfeervolle kamers "en suite" die samen de woonkamer vormen. De suitedeuren -met glas-in-lood-ramen- zijn nog aanwezig. Totaal circa 50m². Via de centrale hal kunt u naar de werkkamer aan rechterzijde. Achter in het huis de eenvoudige keuken met aansluitend de bijkeuken en een doorgang naar een halletje met zijentree. Via dit halletje komt u weer in de gang -met het toilet- en centrale hal.

In de keuken bevindt zich de deur met trap naar het souterrain. Het souterrain strekt zich uit onder het gehele huis met diverse compartimenten. U vindt hier ook cv-ketel opstelling en een zijdeur naar buiten toe.

Verdieping:
Fraaie trap naar boven toe, ruime en lichte overloop. In totaal vier kamers op de verdieping en een complete (eenvoudige) badkamer. Een van de kamers beschikt over een klein balkon aan de zijgevel. De zolderberging is op deze verdieping toegankelijk.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1910, veel stijlelementen uit de bouwperiode nog intact;
- Rijks monument, onderhoud subsidiabel;
- woonoppervlak circa 204m²;
- geheel onderkelderd met souterrain verdeeld in diverse compartimenten, totaal circa 120m²;
- perceeloppervlak 1.025m² met tuin rondom;
- het huis verdient modernisering en verduurzaming.

Lees meer...

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert