Centrum 8, 9304TH LIEVEREN

Woonopp.

472 m2

Perceelopp.

30.980 m2

Omschrijving

Het echte buitenwonen!

Voor een goede sfeerimpressie bevelen wij u van harte de gemaakte video aan.

Een unieke combinatie; wonen aan de rand van het geliefde en authentieke dorpje Lieveren en direct aan de natuur gelegen. De circa 3 hectare 9 are (!) eigen grond grenst direct aan de bosrand en aan de voorzijde van deze woonboerderij bevindt zich het gezellige dorp. De woonboerderij brengt alles dat u wenst aan uitzonderlijk mooi en duurzaam buiten wonen. Proef de vrijheid van landleven in deze uiterst goed gerestaureerde woonboerderij. De schoonheid van de sfeervolle woonboerderij gaat hand in hand met comfort, hoogwaardige afwerking en de nieuwste installatietechnieken. De woonboerderij is energiezuinig door de algehele isolatie, de aanwezige aardwarmtepomp, en 18 zonnepanelen staan in de planning. Vanaf de herbouw in 2007 is consequent karakteristieke schoonheid gecombineerd met moderne duurzaamheid en comfort, zo is een woonboerderij ontstaan die zijn gelijke niet kent in wooncomfort en charme. Moderne architectuur gaat uitstekend samen met karakteristieke elementen zoals oude gebinten en karaktervolle stenen gevels. De rieten kap past als een warme deken bij het geheel.

Niet vaak treft u bij een woonboerderij van dit kaliber zo’n prachtig gelegen stuk eigen grond. De circa 3 hectare 9 are sluit direct aan op de woonboerderij. De drie weilanden zijn lommerrijk omzoomd door fraaie houtwallen en worden begrenst door het bos. De directe omgeving van Lieveren staat garant voor uren rij-plezier, direct vanaf uw eigen land. Lieveren en dit deel van Noord Drenthe is geroemd om zijn afwisseling. Uitgebreide bospercelen worden afgewisseld door velden omzoomd door beschermde houtwallen en doorsneden door het meanderende Lieverse Diep. Ook de buurdorpen Roden en Norg staan bekend om hun uitgebreide faciliteiten en uitgelezen natuurschoon. Uniek aan dit landelijk wonen is de directe nabijheid van levendige steden zoals Groningen (20 minuten) en Assen (15 minuten).

Voor de indeling verwijzen wij u naar de bijgeleverde plattegronden. Voor een goede indruk moet u beslist een bezoek brengen!

De woonboerderij zelf is met grote zorg en kunde in 2007 compleet (her/nieuw) gebouwd. Sfeer en charme vloeien doordacht samen met de nieuwste technieken zoals aardwarmte en vloerverwarming en optimale algehele isolatie. Er is een zeer royale woonboerderij ontstaan die voor een heerlijk gezinsleven borg staat, maar tevens levensloopbestendig kan worden bewoond. De master bedroom met eigen badkamer en inloopkast bevinden zich op de begane grond. Ieder gezinslid heeft zijn eigen privéplek en er is natuurlijk die gezellige woonkeuken waar eenieder tot in de late uurtjes zal natafelen. In de woonkeuken bevindt zich een sfeer verhogende houtkachel. De luxe keuken is van alle gemakken voorzien en is stijlvol, strak, maar ook passend bij het landleven. Een wijnkelder completeert deze plezierige ruimte. De stijlvolle living, welke door strakke glazen deuren van de woonkeuken is gescheiden, is een lust voor het oog. Hoogte, een vide, Corten staal wandbekleding gecombineerd met oude stenen muren, een uitgelezen lichtplan en een intieme eethoek geven deze prachtige ruimte zijn glans.
Op de begane grond bevindt zich tevens een ruime achter entree met berging, een bijkeuken en een grote multifunctionele ruimte die dienst kan doen als kantoor, biljartkamer of inpandige berging.

De bovenverdieping wordt omsloten door de imposante trap welke leidt naar de vide, de 4 slaapkamers en de luxe (gasten)badkamer. Ook op de verdieping is de materiaalkeuze hoogwaardig, stijlvol en passend.
Er is een grote zolder middels een vlizotrap te bereiken.

Op het eigen perceel, direct aan de boerderij grenzend bevinden zich opstallen, een groentetuin en kas die het landleven zo leuk maken. Er is een grote overdekte veranda die uitkijk geeft over de landerijen. De kapschuren herbergen allemaal hobby- en klusruimtes en zijn ideaal voor het plaatsen van oldtimers of anderszins.
De schuren kunnen (met enige aanpassing) uitstekend dienst doen voor meerdere paardenstallen. In het pittoreske “thee” huisje kunt u zich bij het houtkacheltje en bij de hout gestookte jacuzzi uren terugtrekken en de avond in de nacht zien overgaan.

Bijzonderheden:
- Architectuur gecombineerd met authentieke schoonheid;
- Landleven in beschutte omgeving;
- Hoogwaardige materialen en moderne installatietechnieken;
- Uniek perceel eigen grond (circa 3 hectare 9 are);
- Landelijk met Groningen en Assen “om de hoek”;
- Optimale isolatie met up te date voorzieningen: aardwarmtepomp met vloerverwarming, 18 zonnepanelen worden
nog geplaatst.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie