De Hoek 3, 9415PC HIJKEN

Vraagprijs

€ 798.000 kosten koper

Woonopp.

320 m2

Perceelopp.

3940 m2

Omschrijving

Uniek object in het hart van Drenthe waarbij een rondleiding u zal overtuigen van de plek en het huis; zien is kopen!

Op schitterende woonlocatie volledig gemoderniseerde Saksische Woonboerderij op een perceel van maar liefst 3940 m2. Achter de boerderij is nog een dubbele fraaie kapschuur met dubbele carport, garage, berging en een tuinkamer – veranda met houtopslag gelegen. De rietgedekte boerderij is gelegen op een zeer rustige groene woonlocatie aan de rand van het dorp, de tuin met diverse fruitbomen, borders en gazon biedt een oase aan rust en ruimte.

Het dorp Hijken is gunstig gelegen ten opzichte van de grotere plaatsen Assen, Beilen en Hoogeveen, het dorp zelf biedt voldoende voorzieningen en de omgeving nodigt uit voor fietsen en wandelen (Hijkerveld). De woonboerderij is volledig verbouwd en gemoderniseerd waarbij het karakter van de boerderij in stand is gebleven o.a. door de oude gebinten met pen en gat verbindingen. Gezien het formaat is de boerderij ook uitermate geschikt voor wonen – werken (kantoor of praktijk aan huis), bed and breakfast of eventueel dubbele bewoning.

Indeling begane grond:
Entree – hal door de "oude eiken baander", de hal is ruim van opzet met garderoberuimte, toilet, bijkeuken en trapopgang naar de verdieping. Gezellige woonkamer met deur naar de tuin en houtkachel. Open keuken met stijlvolle keuken welke voorzien is van alle denkbare inbouwapparatuur. De woonkamer en keuken zijn samen 85 m2. Vanuit de hal zijn er twee slaapkamers van 14 en 17 m2 en een ruime werk – kantoor – bibliotheek van 40 m2 te bereiken. Moderne strak afgewerkte complete badkamer met dubbele douche, toilet, wastafels en ligbad.

Verdieping I:
Zeer ruime overloop met aansluitend 3 slaapkamers van 10, 30 en 35 m2 (effectief zijn de kamers groter, er is gemeten vanaf de 1.50 meter lijn). Op deze verdieping zijn twee inloopkasten en twee vaste kasten. Tweede badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafels.

Verdieping II:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder – vliering.

Kapschuur/garage:
Deze heeft een afmeting van 98 m2 en bestaat uit twee garages/bergruimte/dubbele carport. De zolder van de kapschuur is geheel beloopbaar.

Tuinhuis met houtstek:
Het tuinhuis (20 m2) en de houtstek (10 m2) kan worden gezien als de buiten woonkamer met mogelijkheid voor een haard en biedt een fraai zicht op de diepe tuin.

De woonboerderij is in 2005/2006 volledig gemoderniseerd, hierbij is veel aandacht besteed aan een hoogwaardige afwerking en materiaal gebruik. Het geheel is dan ook goed geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en nieuwe technische installaties.

Kortom een buitengewoon uniek woonobject waarbij alleen een rondleiding een juiste indruk geeft van de speelse en riante indeling en de fantastische tuin.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

VERVER JET WINTERS APP

Blijf op de hoogte van het woningaanbod via onze Verver Jet Winters app.

Download onze app in de Apple appstore
Download onze app in de Google playstore

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo QualisLogo vastgoedcertLogo BaerzLogo Nationale Monumenten Organisatie