De Savornin Lohmanlaan 32, 9722HH GRONINGEN

Woonopp.

173 m2

Perceelopp.

356 m2

Omschrijving

In de Groningse wijk Helpman vindt u dit klassieke herenhuis uit 1935 met eigen oprit met plek voor twee auto’s en garage met zolder. U kiest voor een licht, heerlijk ruim woonoppervlak van 173 m2 en voor een diepe tuin van ruim 25 meter. De combinatie van de binnen en buitenruimte maakt dit tot een geweldig thuis voor zowel grote als kleinere gezinnen.

De wijk Helpman ligt aan de zuidkant van de bruisende binnenstad van Groningen. Fraaie groene lanen en optimale voorzieningen zoals winkels, scholen, sport en uitvalswegen zorgen ervoor dat deze woonplek erg geliefd is bij jong en oud! Deze helft van een dubbel is gebouwd in de kenmerkende jaren ’30 stijl en naast moderne toevoegingen zijn nog veel kenmerkende stijlelementen aanwezig. Hierbij kan worden gedacht aan paneeldeuren, architraven, plafonds en glas-in-lood.

Door het evenwicht vraagt niets om aandacht, en is alles op een rustige manier ingetogen klassiek!

Indeling begane grond:
Entree met zeer ruime hal en fraaie bordestrap naar de verdieping. De hal met toilet en toegang tot een ruime kelder vormt ook de natuurlijke scheiding tussen de woonkamer en de woonkeuken. De woonkamer van 30 m2 is gesitueerd op het zuiden, heeft een markante erker, parketvloer en hout gestookte haard. De woonkeuken van 26 m2 geeft middels deuren direct toegang tot de diepe achtertuin.

De keuken is modern en voorzien van inbouwapparatuur. De keuken is met zekerheid de plek waar door de dag heen veel wordt geleefd. Aansluitend is de bijkeuken – achteringang met aansluitingen voor het witgoed. Vanuit de tuin zijn nog twee bergingen te bereiken en de garage (14 m2) met zolderverdieping. De achterste berging zou ook perfect kunnen worden omgetoverd tot een tuin – werkkamer van 11 m2.

Verdieping I:
Ruime overloop met aansluitend 4 slaapkamers van 21, 14, 11 en 6 m2 bijzonder is dat alle slaapkamers toegang bieden tot een balkon. De badkamer is voorzien van een ligbad, aparte douche, toilet en dubbele wastafel.

Verdieping II:
Overloop met aansluitend een vijfde slaapkamer van 9 m2. De aanwezige zolder van 12 m2 kan indien gewenst eenvoudig als slaapkamer worden verbouwd of bij de reeds bestaande slaapkamer worden betrokken.

Tuin:
De tuin op de achterzijde is heerlijk besloten en biedt daarmee volop rust en privacy. De ruime voortuin is zoals bij alle huizen in de wijk in bruikleen van de gemeente.

Kortom een heerlijk ruim leefhuis op een toplocatie in de groene wijk Helpman!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie