Dr. C. Hofstede de Grootkade 38, 9718KC GRONINGEN

Woonopp.

195 m2

Perceelopp.

150 m2

Omschrijving

Sfeervol & charmant jaren twintig herenhuis gelegen aan een brede rustige straat aan het Reitdiep in de geliefde stadswijk Schildersbuurt. Diverse voorzieningen zijn op korte loopafstand zoals een grote supermarkt op steenworp afstand (over de brug bij de watertoren) maar ook het Noorderplantsoen vlakbij. De woning beschikt over vier woonlagen met in totaal bijna 200m² woonoppervlak en is in de loop der jaren verbouwd en in fasen gemoderniseerd.

Indeling: entree met tochtportaal/ vestibule , gang/ hal , toilet met wastafeltje, ingang kelder onder de trap, royale woonkamer "en suite" (circa 50m²) bestaande uit een voor- en achterkamer en lichte schuifpui naar de achtertuin. De woonkamer beschikt over een erker aan de voorzijde, houten vloeren en suiteschuifdeuren met glas-in-lood. De naastgelegen keuken is voorzien van een granieten werkblad, vaatwasser, quooker, inductiekookplaat, combioven en koelkast. De keuken is aan de achterzijde uitgebouwd waardoor een lichte eetkeuken is ontstaan met plaats voor een eettafel. Deze uitbouw beschikt over lekker veel raamoppervlak en openslaande deuren naar de tuin.

Eerste verdieping: overloop, kamer 'en suite' met een slaapkamer in de achterkamer een een grote werkkamer in de voorkamer met fraai uitzicht vanuit de erker over het water en de woonschepen van het Reitdiep. De achterkamer beschikt over openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde. Lichte badkamer met groot duo ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en handdoekradiator. Op de overloop apart het 2de toilet.

Tweede verdieping: overloop en twee slaap/werkkamers. Een kleinere kamer aan de achterzijde en een zeer royale kamer van de voorzijde naar de achterzijde met openslaande deuren naar een loggia en een eigen -halfopen- badkamer met toilet, douche en waskom aan de voorzijde.

Derde verdieping: extra kamer -heerlijk licht- met groot dakkapel en aansluitend inloopberging met cv-ketel.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1935;
- perceeloppervlak circa 150 m²
- woonoppervlak circa 195 m²;
- inhoud circa 650 m³;
- vernieuwde cv-HR combi-ketel 2022 + TonZon vloerisolatie 2022;
- fraai aangelegde achtertuin op het zuiden met zonneterras met achteringang en een houten
fietsen/tuinberging;
- provisie kelder met stahoogte van 1.85m;
- vrijwel geheel voorzien van dubbele beglazing + dakisolatie

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie