Dr. Nassaulaan 4, 9401HK ASSEN

Woonopp.

264 m2

Perceelopp.

630 m2

Omschrijving

De binnenstad van Assen met haar winkels, restaurantjes en cultuurvoorzieningen ligt op enkele wandelminuten van dit prachtige woonhuis gebouwd in de stijl van het zogenaamde Asser type. Oorspronkelijk gebouwd in de jaren zestig van de 19e eeuw maar zo'n vijfentwintig jaar geleden grondig verbouwd door de huidige eigenaars. Inmiddels onderdeel uitmakend van een beschermd stadsgezicht. Gemeentelijk monument bovendien omdat het vrij gaaf is en een representatief voorbeeld van een 19e eeuws woonhuis van het Asser type. Daar voegen we aan toe dat het als onderdeel van de waardevolle negentiende en vroeg twintigste eeuw bebouwing in de "Paleizenbuurt" ook ensemblewaarde heeft. De ligging hier nabij het Asserbos en op korte afstand van het NS-station is uitstekend.

De begane grond bestaat uit de entree met lange hal en aan de ene zijde een studeer-werkkamer met (te renoveren) badkamer en aan de andere zijde de woonkamer met daarachter de keuken. Aangezien de woonkamer aan de westzijde van het huis gesitueerd is is er veel licht, de zon draait er in de middaguren mooi om heen. De dubbele tuindeuren aan deze zijde van het huis naar de tuin geven op de zomerdag een ideale mogelijkheid om de woonkamer en de stadstuin met elkaar te verbinden. De tuin overigens is aangelegd naar ontwerp van de bekende tuinarchitect Mien Ruys.
Er is een grote inpandige berging voor fietsen bijvoorbeeld en de oprit biedt ruimte voor drie à vier auto's en dat is toch wel ideaal te noemen zo aan de rand van het centrum. De etage vervolgens bestaat uit drie slaapkamers, twee badkamers, een grote bergzolder en een meidenkamer.

Bijzonderheden:
- Gemeentelijk monument.
- Gresbuizen zijn vervangen.
- Vroegere hbo-tank is verwijderd.
- Glasvezel aanwezig.
- Platte deel van het dak is voorzien van isolatie. Vermoedelijk ook vloerisolatie aanwezig.
- Zeer geschikt voor thuiswerken.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie