Eekwerderpad 3, 9917PP WIRDUM

Woonopp.

175 m2

Perceelopp.

480 m2

Omschrijving

Mooi oud en karaktervol herenhuis gelegen in de dorpskern van wierdedorp Wirdum met om de hoek het bekende restaurant 't Regthuys en de oude kerk er tegen over gelegen. Het huis is vanaf 2005 tot heden in fasen gemoderniseerd/ gerenoveerd en verduurzaamd. Oorspronkelijk is het gebouwd in 1860, dus meer dan 150 jaar geleden gebouwd.

Indeling: entree aan de voorzijde, grote woonkamer met open keuken, totaal ruim 50 m². Deze ruimte voelt heerlijk royaal aan door de hoogte van het plafond en de vele ramen die voor een prettige lichtinval zorgen. In 2015 is de woonkamer en keuken totaal aangepakt: vloeren vervangen door beton +isolatie en vloerverwarming, muren geïsoleerd en strak afgewerkt. De keuken is gemaakt door een meubelmaker met 'barnwood' (oude planken) en beschikt over een twee werkbladen: een kookeiland met groot fornuis, twee ovens, gril, vaatwasser en koelkast/vriezer in een ingebouwde kastenwand.

Via een deur in de woonkamer gaan we naar de centrale hal in het huis, we komen dan ook nog langs de ingebouwde sauna. Via de hal kunnen we naar de bijkeuken/ zij-entree (aan het Kerkepad tegen over de kerk), het toilet, de badkamer en de grote kamer van bijna 20 m². Deze kamer is prima geschikt als slaapkamer beneden maar ook als werkkamer of praktijkruimte te gebruiken (met bijvoorbeeld eigen entree aan het Kerkepad). De stijlvolle badkamer is gemoderniseerd in 2006, ruim van opzet en beschikt over een douchecabine, verdiept bad (Jacuzzi) en wastafel.

Via de trap in de hal naar de verdieping: zeer ruime overloop, deze overloop is ook prima te gebruiken als werkruimte of om nog een kamer te realiseren.
Drie grote slaapkamers: resp. circa 10, 12 en 15 m² (effectieve vloeroppervlak groter door de schuine kap). Diverse velux dakramen én op de overloop een tweede toilet met wastafeltje.

De heerlijke tuin ligt voor en naast het huis en is zeer doordacht en kundig aangelegd met aandacht voor geur, kleur en eetbare planten

Bijzonderheden:
- bouwjaar rond 1860 modernisering vanaf 2005;
- woonoppervlak circa 175m² ;
- perceeloppervlak 480 m²
- inhoud circa 600 m³;
- mooie beschutte ligging aan een rustige doodlopende weg maar ook aan de dorpskom en nabij de omliggende landerijen;
- door de gemeente benoemd als 'karakteristiek pand' liggend in beschermd dorpsgezicht;
- verwarming middels cv-combiketel HR Remeha Avanta uit 2015;
- vloerverwarming in de woonkamer/keuken;
- houten schuur aan de zijkant gelegen en twee parkeerplekken naast het huis (Kerkepad-zijde);
- in de woonkamer houten vloer, openslaande deuren naar het terras en nieuw rookkanaal met houtkachel;
- ruime en 'rijke' tuin met diverse zitplekken en veel groen;

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie