Ellerhuizen 1, 9781TS BEDUM

Vraagprijs

€ 795.000 kosten koper

Woonopp.

255 m2

Perceelopp.

56229 m2

Omschrijving

Een indrukwekkende Groninger boerderij onder de rook van de stad Groningen met een zeer riant stuk grond van al met al ruim 5,5 hectare. De percelen zijn gelegen aan het Boterdiep aan het begin van Ellerhuizen, een oud bewoningslint met prachtige boerderijen en bijbehorende erven.

De boerderij.
We kunnen met recht zeggen dat het hier gaat om een van de meest karaktervolle boerderijen in Bedum en omgeving. De woning kent een aangename mix van kenmerkende stijlkenmerken als plafondversieringen en mooie schouwen en moderne voorzieningen. In de voorname voorgevel zien we iets verhoogd een statige entree met daarachter een brede, lange hal. Het is overigens zo dat deze entree tegenwoordig maar weinig gebruikt wordt en dat men via een achteringang of via de keuken binnenkomt. Maar als we toch vanuit de voorzijde van de boerderij even verder kijken zien we aan de ene kant een grote slaapkamer met aangrenzende badkamer en aan de andere kant van de hal de sfeervolle woonkamer met houtkachel en het in verlengde daarvan een ruim eetgedeelte met een grote (boeken)kast langs de wand. Vervolgens de keuken, een hoge hal met wc, berging en toegang naar een werkkamer. Via deze werkkamer komt u in de zeer riante inpandige schuur.
Boven het voorhuis bestaat de etage uit drie slaapkamers, een tweede badkamer en een grote wasruimte. Via deze laatste ruimte biedt een vlizotrap toegang tot een bergzolder. En om het geheel helemaal compleet te maken heeft dit huis onder het voorhuis een grote kelder.

De verdere opstallen.
Aan de oostzijde van de boerderij staat de voormalige stookhut maar ook een paardenstal (circa 6,50 x 12,50 meter) met vier boxen en een merrie-veulen stal en een loods (nu in gebruik als trainingshal voor de paarden) van circa 13 x 35 meter.

De landerijen.
Naast een verharde oprit en verhard achterterrein zijn er meerdere stukken weiland voor bijvoorbeeld paarden aanwezig, er is een mooie boerentuin met terras direct aan het Boterdiep maar ook een grote vijver pal voor de boerderij en er wordt een deel van het land in het voorjaar gebruikt als weidegebied voor vogels. U wandelt over uw eigen grond langs het Boterdiep tot aan de Krimstermolen om te genieten van de schitterende flora en fauna, bijzonder eigenlijk zo dicht bij de stad Groningen.

Het Sibbekerkhofje.
Op het erf is iets bijzonders waar te nemen. Tot hun overlijden, omstreeks 1850, werd de boerderij bewoond door het welvarende echtpaar Hopma. Mensen die hard werkten maar ook genoten van het goede leven. Wat in die tijd bij voorname boeren vaker voorkwam gebeurde ook hier, de heer en mevrouw Hopma wensten op het eigen perceel begraven te worden. Daar waar zij 'het ganse leven geploegd en gezwoegd' hadden. Een familiegraf dus, nog altijd zichtbaar schuin voor de boerderij naast de vijver. Een dergelijk fenomeen werd een Sibbekerhofje genoemd (Sibbe staat voor 'naaste familieleden').

Al met al bijzonder bezit waarbij op korte afstand van het stadsleven 'buiten wonen' werkelijkheid wordt!

Bijzonderheden:
- 24 zonnepanelen aanwezig.
- Isolatie van de vloeren van het voorhuis, dubbel glas woongedeelte en dakisolatie ter plaatse voor woongedeelte.
- Nieuwe goten (2015/2018).
- Nieuwe platte daken (2013/2017).
- Nieuwe pannen oostzijde (2012/2018).
- Afvoer verloopt via een zogenaamd IBA.
- Rieten kap is aan de oostzijde vernieuwd in 2011 en aan de westzijde in 2018.
- Er bestaan subsidiemogelijkheden voor het weidevogelgebied.
- Grotendeels jonge omheining/afrastering (2015/2018).

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

VERVER JET WINTERS APP

Blijf op de hoogte van het woningaanbod via onze Verver Jet Winters app.

Download onze app in de Apple appstore
Download onze app in de Google playstore

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo QualisLogo vastgoedcertLogo BaerzLogo Nationale Monumenten Organisatie