Essen 11, 9751NB HAREN GN

Woonopp.

120 m2

Perceelopp.

2.196 m2

Omschrijving

Unieke locatie tussen stad & dorp!

Het buurtschap Essen is een volstrekt eigen buurtje aan de rand van Haren en onder de rook van Groningen. Alle voorzieningen zijn op zeer korte afstand beschikbaar en toch woon je hier heerlijk rustig, in het groen en bovenal landelijk! In het recent aangelegde wandelpark De Vork, kan naar hartenlust worden gewandeld.

De plek waar het huis op staat heeft een rijke historie, van boerderij naar paardenhouderij en uiteindelijk tot een woonplek met schuren. Het huis is gebouwd midden jaren 50 en gelegen op een riant perceel van 2196 m2. De plek prikkelt de zintuigen en zet je aan tot ideeën wat met het huis en plek te doen.

Voor deze locatie is een beheersvergoeding buitengebied van toepassing, binnen deze verordening heeft het perceel de bestemming Wonen categorie 1 (www.ruimtelijkeplannen.nl).

De verkoop van dit unieke object/plek gaat bij inschrijving, het inschrijfformulier en voorwaarden worden bij de bezichtigingsafspraak verstrekt.

Indeling begane grond:
Entree – hal met trapopgang naar de verdieping, onder de trap is een kelder. Woonkamer (30 m2) op de voorzijde van het huis met een heerlijk weids zicht over de voorgelegen landerijen. Slaap –werkkamer van 8 m2.

Dichte keuken van 12 m2 met aansluitend de bijkeuken – achteringang met toilet.

Verdiepingen:
Overloop met aansluitend 4 slaapkamers die allemaal 9 m2 zijn. Doucheruimte met wastafel en nog een inloopkast. Vanuit deze ruimte is de vliering ook bereikbaar.

Het huis wordt verwarmd middels gaskachels en is bouwkundig altijd met zorg onderhouden.

Schuur I
Deze is direct achter het woonhuis gelegen en is 257 m2 groot, de voormalige opstelplaats van de melktank doet nu dienst als garage (14 m2). In deze schuur zijn diverse paardenboxen aanwezig.

Schuur II
De tweede schuur van 157 m2 is bouwkundig zeer matig en beschikt ook over diverse boxen.

Kapschuur
De kapschuur staat aan de rand van het perceel en beschikt over stalen spanten.

Bijzonderheden:
-De schuren bevatten asbest;
-Bodemonderzoek beschikbaar;
-Energielabel G.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie