Esweg 1, 9454PJ EKEHAAR

Vraagprijs

€ 945.000 kosten koper

Woonopp.

252 m2

Perceelopp.

3.150 m2

Omschrijving

Op een prachtige historische plek in het midden van dit kleine Drentse Dorp gelegen Woonboerderij.

Deze karaktervolle woonboerderij is gebouwd in 1862 en in de jaren ’90 volledig verbouwd en gemoderniseerd. Het geheel is gelegen op een heerlijk ruim perceel van 3150 m2 waarbij de tuin onder architectuur is aangelegd en perfect is onderhouden. Dit laatste is ook zeker van toepassing op de woonboerderij, feitelijk zijn alle functies op de begane grond aanwezig en biedt de verdieping nog mogelijkheden voor extra woonruimte indien hier behoefte aan is. Op de achterzijde van de boerderij is een grote inpandige schuur – garage – hobbyruimte met plaats voor 2 auto’s.

Ekehaar is een klein charmant dorp aan de zuidoostkant van de stad Assen. De omgeving biedt talloze mogelijkheden voor fietsen, wandelen en recreëren bijvoorbeeld in natuurgebied het Groote Zand. Het dorp zelf beschikt over een basisschool - kinderopvang en een omnisportvereniging. Alle overige voorzieningen zijn perfect aanwezig in de provinciehoofdstad Assen. Ook het nabij gelegen charmante dorp Rolde biedt een grote diversiteit aan voorzieningen.

De omliggende tuin biedt een oase aan rust en ruimte, naast een heerlijk gazon zijn er diverse borders, hagen en volwassen bomen aanwezig om in optimale privacy van de plek en het huis te genieten.

Indeling begane grond:
Entree met zeer ruimtelijk opgezet hal, vanuit hier zijn alle woon-slaapvertrekken te bereiken. De living (73 m2) is gesitueerd op de voorzijde van de woonboerderij en is door de vele kenmerkende kruisramen en het hoge plafond heerlijk licht. De woonkamer is voorzien van een haard en heeft een toegang tot het terras op de zuid – westzijde van de boerderij.

Dichte eetkeuken van 20 m2 met nette neutrale keuken. De keuken biedt ook toegang naar de tuin en naar een bijkeuken – provisieruimte. Hier is ook de stookruimte en de verdeler van de vloerverwarming.

De woonboerderij beschikt over 5 slaapkamers van 26, 15, 14, 9 en 15 m2. De ouderslaapkamer heeft een kastenwand en beschikt over een eigen badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en een toilet. Het gastentoilet met extra douche is in de hal gesitueerd.

De inpandige garage – schuur is 92 m2 groot, een fijne en praktische ruimte voor de fietsen, het tuingereedschap en de werkbank!

Verdieping:
Over nagenoeg de gehele boerderij is een zolderverdieping aanwezig, indien gewenst kan dit worden getransformeerd naar extra (slaap-)kamers of een werk – hobby – chill plek.

Kortom een statige en stoere woonboerderij op een prachtige woonplek nabij Assen waarbij de omgeving garant staat voor optimaal wonen te midden van de Drentse schoonheid.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 945.000 kosten koper
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1862
Bijzonderheden
Monumentaal pand
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
252 m2
Overige inpandige ruimte
280 m2
Perceeloppervlakte
3.150 m2
Inhoud
2.317 m3

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel, rookkanaal

Energie

Energielabel
B
Isolatie
Dakisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

Soort garage
Inpandig
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie