Fromaweg 7, 9917PK WIRDUM

Woonopp.

155 m2

Perceelopp.

990 m2

Omschrijving

Charmant verbouwd karakteristiek woonhuis op een mooi en ruim perceel van bijna 1.000 m² gelegen aan de dorpskern van wierdedorp Wirdum met om de hoek het bekende restaurant 't Regthuys en de oude kerk. Het huis is oorspronkelijk meer dan 100 jaar geleden gebouwd en vanaf 2008 fasegewijs verbouwd en gemoderniseerd. Het huis is de afgelopen jaren goed onderhouden en met liefde bewoond.

Indeling: entree aan de voorzijde met dubbele deur, hal met fraaie oorspronkelijke tegeltjes met toegang naar de voorkamer aan de linkerzijde. Deze voorkamer is circa 24 m² groot en goed te gebruiken als werkkamer of tweede woonkamer en beschikt over een mooie authentieke schouw met een pelletkachel (2019, ter overname). Achterin deze werkkamer een kleine verhoging met een bedstede te gebruiken als 'loungeplek' of bergkast.

Aan de rechterzijde van de gang een tweede voorkamer van ook circa 24 m²; goed te gebruiken als woonkamer. Achterin deze kamer de doorgang naar de sfeervolle woon/eetkeuken, circa 27 m²in het achterhuis. De woonkeuken is dé centrale plek in huis en beschikt over twee tegen over elkaar gelegen werkbladen met een robuust fornuis voorzien van 6 kookpitten en een brede oven, vaatwasser en rvs-afzuigkap. Achterin de woonkeuken plaats voor een grote eettafel bij de openslaande deuren naar de tuin toe. Achtergelegen halletje met toilet, tuindeur, trapopgang naar boven en toegang tot de badkamer (begane grond).

De badkamer is voorzien van een inloopdouche, duo-ligbad en fraaie hardstenen wastafel. Doorloop vanuit de badkamer naar de slaapkamer op de begane grond van circa 16 m².

Verdieping: kleine overloop, 3 slaapkamers: twee kamers aan de voorzijde van 4,5 en circa 10 m², een grotere kamer aan de achterzijde (door een tweede trap achter in het huis te bereiken) van circa 13 m² met een dakkapel en een klein opstapje naar een verhoging onder de schuine kap.

De tuin is heerlijk diep (circa 25m) en breed; een groene oase met verschillende 'segmenten' met diverse fruitbomen en een moestuin. Naast het huis ligt een ruime eigen oprit met plaats voor meerdere auto's, een karakteristieke houten schuur/garage met zolderruimte er boven en een carport.

Bijzonderheden:
- bouwjaar rond 1907, modernisering vanaf 2008;
- woonoppervlak circa 155m² (exclusief kelderruimte);
- perceeloppervlak 990 m²
- inhoud circa 500 m³;
- mooie beschutte ligging in het groen maar ook aan de dorpskom en nabij de omliggende landerijen;
- door de gemeente benoemd als 'karakteristiek pand' liggend in beschermd dorpsgezicht;
- verwarming middels cv-combiketel HR Nefit Ecomline uit 2004;
- 12 zonnepanelen op het schuine dak van de houten schuur/garage/carport;
- vloerverwarming (2008) in de keuken, achter halletje, wc en badkamer;
- voorschotbedrag gas & elektra circa €150,- per maand, energielabel C;
- kelder via de gang te bereiken;
- ruime achtertuin met terras, moestuin maar ook druiven, bramen, moerbei, appelbomen, peren- en pruimenboom.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie