Ganzevoortsingel 40, 9711AN GRONINGEN

Vraagprijs

€ 480.000 kosten koper

Woonopp.

107 m2

Perceelopp.

83 m2

Omschrijving

Karaktervol & charmant herenhuis gunstig gelegen in het stadscentrum aan een relatief rustige straat. Het pand is in 1905 gebouwd en in 1994 geheel verbouwd en 2013 verder verbouwd. Van origine betreft het een winkelruimte beneden ( ' Tasschen & Lederwaren' ) en een bovenhuis met een eigen entree/ opgang. Op dit moment is de begane grond in gebruik als kantoorruimte maar het kan ook als woonruimte toegevoegd worden bij het bovenhuis (wordt geheel leeg opgeleverd), waarmee een groot herenhuis zou ontstaan. Voorzijde vrij uitzicht op bomen en de straat Zuiderkuipen, daarbij geen inkijk op of van andere huizen. Op een paar minuten van de Grote Markt, maar rustig in de bewoning door eenrichtingsverkeer.

Indeling: nummer 40: entree bij de rechter voordeur, lichte voor- en achterkamer. De voorkamer beschikt over een eigen toilet (met voorhalletje en wastafel).De achterkamer beschikt óók over een eigen toilet. Aan de rechterzijde in de achterkamer komt u via een halletje met een badkamer (douche en wastafel) naar een keuken in de aanbouw. Deze keuken beschikt nog over een originele schouw en twee aan weerszijden gelegen originele inbouwkasten. Via de keukendeur komt u op het achter gelegen plaatsje met buitenbergkast en deur naar de naast gelegen mandelige gang.

Eerste verdieping: Nummer 40a: eigen voordeur (aan de linkerzijde) met trapopgang, overloop met toilet en grote inloopkast /berging met wasmachine, droger en cv-ketel. Sfeervolle woonkamer in U-vorm met hoog plafond, totaal bijna 50 m², voorin de woonkamer de half open keuken. De keuken (1994) is geplaatst in hoekopstelling en voorzien van een vaatwasser, 4-pits gaskookplaat, koelkast en 1,5 spoelbak. Halverwege de woonkamer is een strakke open haard gemaakt die sfeer en warmte kan bieden aan het zitgedeelte achterin de kamer maar ook fraai zichtbaar -en open is- vanaf de kant van de eetkamer. Aan de achterzijde van de woonkamer bereikt u een slaapkamer in de uitbouw (circa 7 m²). Tweede verdieping: Onder de hoge schuine kap een ruime slaap/werkkamer van 26 m² aan de achterzijde en een slaapkamer van circa 8 m² aan de voorzijde. Tussen beide kamers een fraai vormgegeven en lichte badkamer met jacuzzi, waskomzuil, vrijdragend toilet, handdoekradiator en halfronde inloop douche. In de grote werkkamer kunt u nog (met een losse ladder) naar een bergzolder boven in de schuine kap. Via de werkkamer is het achtergelegen dakterras bereikbaar op het zuiden - gehele dag zon- van circa 11m² én met uitzicht op de achtertuinen en fraaie panden van de achtergelegen Praediniussingel.

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1905, algehele verbouw 1994; gedeeltelijke verbouw 2013
- woonoppervlak circa 170 m²
- inhoud circa 600 m³
- voorzien van 2 x cv-combiketel Vaillant en Nefit, beide bouwjaar 2012
- grotendeels voorzien van isolerende beglazing;
- schuin dak geïsoleerd met glaswol;
- pand met diverse mogelijkheden : wonen en werken, geheel wonen of dubbele bewoning mogelijk ! Als woon werk pand ideaal door gescheiden energievoorziening en met bestemming winkelruimte op de begane grond is een voor het publiek toegankelijke ruimte ook mogelijk te realiseren.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

VERVER JET WINTERS APP

Blijf op de hoogte van het woningaanbod via onze Verver Jet Winters app.

Download onze app in de Apple appstore
Download onze app in de Google playstore

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo QualisLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie