Grachtstraat 8, 9991BA MIDDELSTUM

Woonopp.

316 m2

Perceelopp.

1.200 m2

Omschrijving

Op een zeer fraaie plek in het Wierdedorp Middelstum gelegen vrijstaande Villa. Dit bijzondere huis is gebouwd in de aansprekende Jugendstil – architectuur en nog belangrijker, deze stijl elementen zijn ook nog in ruime mate aanwezig. De Villa is zeer royaal met 316 m2 aan woonoppervlak, de mogelijkheid voor wonen – werken met eigen praktijk ingang is aanwezig. De villa is recentelijk van isolerend glas voorzien en het leiendak is vernieuwd!

Wanneer je de kiezelstenen oprit oploopt, springen direct enkele geveldetails in het oog. De topgevel met spits, de kozijnen met boogvormige tegelvelden en de daklijst met ingelegde tegeltableaus met in de randen afbeeldingen van bloemen en planten. Het is nog maar een voorproefje van wat je binnen allemaal te wachten staat. Neem bijvoorbeeld de gang naar de hal met twee soorten wandtegels in Jugendstil. Of de deur met zijpanelen naar de hal met geëtst glas. En in de hal zelf de granito vloer met kleurrijke biezen en hoekmozaïeken. Dat is wat je noemt een entree!

Met maar liefst dertien kamers waarvan vier slaapkamers verdeeld over driehonderd vierkante meter vloeroppervlak biedt de villa uitgelezen mogelijkheden tot het combineren van wonen en werken.

Indeling Begane grond:
Entree met vestibule, gang met fraaie trapopgang. Woonkamer (42 m2), kleine bergkamer, ruime wijn – provisiekelder, woonkeuken van 27 m² , tweede woonkamer en tuingerichte serre.

De praktijkruimte is met het huis verbonden maar beschikt over een eigen entree met toilet en 3 werk – hobby – slaapkamers. Voorts is nog een berging en een tweede (gasten-)toilet op de begane grond aanwezig.

De achtergelegen tuin is heerlijk ruim, overzichtelijk en biedt volop rust en privacy. De houten kapschuur is een heerlijke plek om tot in de late uurtjes te vertoeven. De vrijstaande garage / berging is ruim 38 m2 en was voorheen natuurlijk het koetshuis.

Verdieping:
Overloop met toilet, 4 slaapkamers met diverse vaste kasten, waarbij de master bedroom beschikt over een walk in closet. Badkamer met ligbad, douche en wastafel, bijkeuken -wasruimte en 3 bergzolders.

Het dorp Middelstum is een actief en levendig dorp met talrijke voorzieningen waaronder een breed winkelaanbod, basisscholen en uitgebreide sportaccommodaties waaronder een open lucht zwembad. Ook op cultureel vlak heeft het dorp veel te bieden met exposities en muziek in de Hyppolituskerk (met het beroemde carillon). Via de Eemshavenweg ben je binnen een kwartier in stad Groningen/Middelstum, ook is er een uitstekende busverbinding met de stad.

Bijzonderheden:
-Voorzien van isolerend Ruysdael isolerend / HR ++ glas;
-Combinatie van wonen – werken mogelijk;
-Schilderwerk binnen en buitenom grotendeels in 2021 gedaan;
-Leien dak in 2017 volledig vervangen.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie