Greveling 49, 9654PM ANNERVEENSCHEKANAAL

Vraagprijs

€ 425.000 kosten koper

Woonopp.

168 m2

Perceelopp.

1.460 m2

Omschrijving

Karakteristiek vrijstaand woonhuis gelegen op ruim perceel met fraai zicht op de vaart

Het huis is gelegen in het gemoedelijke dorp Annerveenschekanaal, waar ‘naoberschap’ nog steeds hoog in het vaandel staat. Gelegen in de Drentse gemeente Aa en Hunze op de grens met Groningen. Voor onder meer de dagelijkse boodschappen en scholen wordt uitgeweken naar de omliggende, goed bereikbare dorpen. De grote steden zoals onder meer Assen, Groningen en Emmen zijn gemakkelijk bereikbaar. In het nabijgelegen natuurreservaat Duunsche Landen kun je heerlijk wandelen en fietsen. Vogelliefhebbers wandelen graag langs de Hunze in de hoop de ijsvogel en andere bijzondere vogels te spotten.

Sinds 2009 is Greveling 49 een beschermd dorpsgezicht vanwege de bijzondere veenkoloniale lintbebouwing. De woning dateert uit 1948 en heeft een woonoppervlak van 168 m². Het woonoppervlak is verdeeld over twee woonlagen. Het huis heeft vier slaapkamers op de eerste verdieping. Op de begane grond is een vijfde slaapkamer. Door een slaapkamer en de badkamer op de parterre is deze woning levensloopbestendig.

De hoofdentree bevindt zich aan de noordwestzijde. In de hal bevindt zich de meterkast, een deur naar de keuken en een deur naar de woonkamer. De woonkamer heeft veel ramen, hoge plafonds, een sfeervolle houtkachel, een luik naar de voormalige kelder, een ruime zithoek en eethoek. Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de keuken met originele vaste kast. De L-vormige keuken is recentelijk opgeknapt en voorzien van inbouwapparatuur (2023). Hier is ook een extra eethoekje ontstaan welke onderdeel uitmaakt van de keuken. De bijkeuken is vanuit de keuken toegankelijk. De 2e hal is vanuit de woonkamer bereikbaar. Deze hal biedt toegang tot het toilet met fontein, de badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en radiator, ruime bijkeuken met stortbak en deur naar buiten (achterdeur) en ook de doorgang naar de slaapkamer met schuifpui naar de veranda.

Op de eerste etage zijn vier slaapkamers. Zo zijn er twee slaapkamers aan de achterzijde waarvan één slaapkamer met wastafel en vaste kast en de andere slaapkamer met dakkapel. Aan de voorzijde de andere twee slaapkamers waarvan één met wastafel en nieuwe dakkapellen (2023) en aan de voorzijde een slaapkamer met wastafel en dakraam. Op de overloop is er een tweede toiletruimte en een berging met de wasmachine- en drogeropstelling, cv-opstelling en vlizotrap naar de vliering.

De woning heeft een energielabel E. Zo heeft de woning houten kozijnen, deels voorzien van dubbel glas en HR++ glas, vloerisolatie, een cv-installatie en maar liefst 22 zonnepanelen.

Het perceel van 1460 m² biedt voldoende ruimte voor een oprit voor meerdere auto’s, een vrijstaande garage, een overkapping voor haardhout, een aan de woning grenzende veranda, meerdere schuren voor fietsen en tuingereedschap, twee tuinhuizen en een overkapping met jacuzzi. Vanuit de achtertuin en vanuit de jacuzzi welke achterblijft is er een weids uitzicht op landerijen en Veendam.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 425.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1948
Bijzonderheden
Gestoffeerd, beschermd stads- of dorpsgezicht
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
168 m2
Overige inpandige ruimte
9 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
18 m2
Externe bergruimte
75 m2
Perceeloppervlakte
1.460 m2
Inhoud
640 m3

Indeling

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Buitenzonwering, mechanische ventilatie, jacuzzi, dakraam, schuifpui, rookkanaal

Energie

Isolatie
Vloerisolatie
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk, vrij uitzicht, aan vaarwater
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Soort garage
Vrijstaand hout
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie