Herman Colleniusstraat 3, 9718KP GRONINGEN

Woonopp.

214 m2

Perceelopp.

171 m2

Omschrijving

Sfeervol, verzorgd en ruim herenhuis gelegen in de geliefde Schildersbuurt nabij het stadscentrum en het heerlijke Noorderplantsoen. Daarbij een warme bakker en grote supermarkt op loopafstand, het station en de uitvalswegen eenvoudig te bereiken. Dit Jugendstil herenhuis is de afgelopen jaren gerestaureerd waardoor de fraaie stijlkenmerken weer goed tot hun recht komen! U vindt hier circa 214 m² woonoppervlak verdeeld over drie woonlagen, daarnaast beschikt het huis over een idyllische stadstuin met achterom en naast gelegen gang.

Indeling:
statige entree, vestibule met Jugendstil wand reliëf en fraai gekleurd glas-in-lood, hal met authentiek trappenhuis, toilet en bergkast onder de trap. Vanuit de hal bereikt men de zorgvuldig gerestaureerde woonkamer met prachtige 'en suite' schuifdeuren en kasten. De woonkamer is voorzien van een mooie parketvloer, hoge plafonds met ornamenten en twee schouwen, aan de voorzijde een erker en aan de achterzijde de open gemaakte serre met geïsoleerde daklichten en mooie doorkijk naar de weelderige tuin. De aangrenzende halfopen keuken is te bereiken via de serre middels een schuifdeur. Veel licht en een keukenblok met onder andere een granieten aanrechtblad, vaatwasser, robuust ATAG fornuis met ovens, en diverse kookzones. De woonkamer, serre en keuken zijn totaal circa 67m² groot.

Op de eerste etage de overloop, separaat tweede toilet, grote inloopkast van circa 5 m² en drie slaapkamers van circa 18, 15 en 9 m2 waarvan de grootste aan de voorzijde met een fraaie 'ronde' erker (net als in de woonkamer). Aan de achterzijde beschikt de slaapkamer over openslaande deuren naar een balkon. De luxe badkamer is voorzien van een ligbad/ jacuzzi, douchecabine en twee waskommen.

Vaste trap naar de tweede etage met een grote, lichte overloop, een slaapkamer aan de achterzijde van circa 14 m² en een grote kamer aan de voorzijde van circa 20 m² (voorheen twee kamers). Op deze verdieping vindt u bovendien nog een separaat derde toilet, een kitchenette, een tweede badkamer met douche en twee wastafelmeubels. Daarbij ook een ingebouwde kastenwand met cv-ketel en plaats voor wasmachine en droger.

Bijzonderheden:
- woonoppervlak circa 214 m²;
- perceel circa 171 m²;
- bouwjaar 1908;
- fraaie Jugendstil bouwelementen en kenmerken weer in ere hersteld;
- verwarmd middels ATAG HR ketel 2016;
- via de keuken kunt u naar de daar onder gelegen kelder;
- fijne stadstuin met houten berging en achterom via de naastgelegen gang (linkerzijde).

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie