Hoendiepskade 13, 9718BE GRONINGEN

Woonopp.

147 m2

Perceelopp.

217 m2

Omschrijving

Schilderachtig huis gelegen in het centrum van Groningen!

Dit zeer fraaie huis is gebouwd in 1824 en is een samensmelting van oud en nieuw! Karakteristieke oude elementen zijn bewaard gebleven en in de loop der jaren zijn nieuwe, moderne, elementen toegevoegd. Mede hierdoor is de woning in 2007 als gemeentelijk monument betiteld.
De ligging is super! Op loopafstand van het centrum van Groningen en dicht bij de gewenste uitvalswegen.

De indeling is als volgt! U komt binnen via de karakteristieke entree en het tochtportaal. Vervolgens komt u uit in de lange hal die toegang biedt tot de beneden vertrekken en de bovenverdieping. Een deur verder en u stapt de woonkeuken binnen, met volop oude elementen en praktische vaste kasten. De grote raampartijen zorgen voor veel licht en verbinding met het stadse buitenleven. Via de voormalige en suite is de knusse woonkamer te bereiken, die voorzien is van een houtkachel en vaste kasten. Wat verder opvalt is het originele hang- en sluitwerk van de raampartijen en de fraaie vensterbanken. Vanuit hier heeft u tevens zicht op de ruime tuin.
Terug naar de hal, die u naar de uitbouw leidt en waar zich de moderne badkamer bevindt. De badkamer is voorzien van een ligbad, een ruime inloopdouche, een wastafel met meubel en een hangend toilet.
Daar waar de benedenverdieping karakteristiek is, is de bovenverdieping juist modern. In 2019 is het dak volledig vernieuwd, met hergebruikte en nieuwe dakpannen, en geïsoleerd. Het resultaat is een zeer fraaie bovenverdieping, met drie slaapkamers en een tweede toilet.
Tot slot de ruime tuin die fraai is aangelegd. De stadstuin is georiënteerd op het zuiden en beschikt over volop zon- en schaduwterrassen.

Voor een goede indruk van de ruimte en de indeling verwijzen wij u naar de plattegronden. Voor een goede sfeerimpressie verwijzen wij u naar de film en foto’s!

Bijzonderheden:
- Prettig en karakteristiek stadshuis
- Bijzonder fraaie en stadse ligging
- Drie slaapkamers
- Mogelijkheid tot tweede badkamer
- Ruime en groene stadstuin
- Achterom met recht van overpad
- CV ketel 2021

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie