Hoofdstraat 10, 9491AE ZEIJEN

Woonopp.

320 m2

Perceelopp.

3.776 m2

Omschrijving

Prachtig gelegen, karakteristieke en zeer sfeervolle riet gedekte woonboerderij, genaamd “Hooghof” met monumentale uitstraling en modern wooncomfort. De locatie is uniek omdat u geborgen woont tegen de kern aan van het geliefde Drentse dorp Zeijen terwijl u tegelijkertijd vrij woont met een prachtig uitzicht over de Esgronden met daarachter de ondergaande zon. Deze locatie laat zich kenmerken door stilte en vrij wonen. De in 1974 herbouwde boerderij is de afgelopen jaren op zeer stijlvolle en deskundige wijze volledig gemoderniseerd waarbij de kern van het huis uit royale eiken gebinten bestaat met een zgn. pen-gatverbinding. De brede eiken deuren zijn in prachtige staat en combineren heel goed met de lichte wanden en de gietvloer die in het volledige voorhuis overal, zonder drempel doorloopt

Het sfeervolle interieur is uitgevoerd in een lichte kleurstelling. De fraaie combinatie tussen tijdloos en eigentijdse elementen zorgen voor een uitzonderlijk woongenot. De werkzaamheden zijn met veel zorg voor detail uitgevoerd. De woonboerderij beschikt over ruim 320 m2 woonoppervlak en is gelegen op een perceel van 3776 m2. De parkachtige tuin met fruitgaard kent vele fijne zithoeken. Naast de boerderij is nog een volledig nieuw gerealiseerde schuur met rieten kap van 100 m2 met 5 openslaande dubbele deuren. De schuur is volledig in stijl gebouwd met eiken gebinten en uitermate geschikt als hobby – klusruimte, stalling van (klassieke-) auto’s of plek voor paardenstallen.

Het karakteristieke en gemoedelijke dorp Zeijen is gelegen in de kop van Drenthe, te midden van de stedendriehoek Groningen-Assen-Drachten. Door deze centrale ligging is de bereikbaarheid uitstekend. De natuurlijke woonomgeving wordt gekenmerkt door een grote landschappelijke verscheidenheid. Uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen, en het fraaie coulisselandschap zijn in de nabijheid gelegen. In het dorp bevinden zich diverse voorzieningen, zoals een basisschool, warme bakker, horecagelegenheden en sportvelden. De stad Assen, op slechts 6 km. afstand, heeft een gezellige kern en is voorzien van een divers winkelaanbod, een actief (sport)verenigingsleven en tal van scholen. Ook de (internationale) middelbare scholen in Groningen zijn goed bereikbaar met het openbare vervoer. De uitvalswegen naar Groningen (18 minuten), Assen (6 minuten) of Emmen (30 minuten) zijn in de nabijheid gelegen.

Indeling begane grond:
Entrée met ruime hal waar het echt binnenkomen is! De hal is zeer ruimtelijk van opzet, mede door het hoge plafond met “ Belgische Luster” en de bovengelegen vide met bibliotheek waar minstens 50 strekkende meters aan boeken passen. Onder de trap is de garderobekast gesitueerd.
De lange gang met rivierkeien ingelegd, centraal gelegen in het huis, biedt toegang tot nagenoeg alle vertrekken die op de begane grond aanwezig zijn. De living van 54 m2 is in het “voorhuis” gelegen en voorzien van hoge ramen met roedeverdeling en een fraaie schouw (houtsnijwerk) en open haard. De aanwezige gebinten en ramen met roedeverdeling en de taupekleurige gietvloer met vloerverwarming zijn een gebalanceerd samenspeel van modern maar toch warm.

De woonkeuken (60 m2) is centraal in de boerderij gelegen en een ruimte waar het ieder moment van de dag heerlijk vertoeven is. De Bulthaup keuken bestaat uit een groot kookeiland, is strak van design en in de hoge kasten wand is alle hoogwaardige Miele-apparatuur ondergebracht. Aansluitend is een bijkeuken met achteringang. De bijkeuken beschikt over veel praktische kast- bergruimte. De woonkeuken biedt toegang tot de tuin op zowel de voor als achterzijde, een gezellige loungehoek maakt de keuken echt compleet!

Op de begane grond zijn 3 slaapkamers van 27, 28 en 33 m2 (waarvan er nu één is ingericht als grote werkkamer met op maat gemaakte bureaus en kastenwand). De badkamer is voor enkele jaren terug volledig gemoderniseerd en beschikt over een ruime inloopdouche, toilet een lang wastafelmeubel en een vrijstaand Alessi bad met staande kraan naast het bad . De badkamer is via een op maat gemaakte glazen taatsdeur vanuit de master bedroom te bereiken. De master bedroom beschikt over een riante volledig op maat gemaakte hoge kastenwand en een grote ladenkast met 8 ruime laden. Plafondhoogte in het gehele woonhuis is overal 3.40 meter hoog.

Verdieping I:
De bijzondere vide – overloop heeft de functie van bibliotheek, een fraaie open ruimte! Gasten slaapkamer met vaste kasten en eigen badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. Aansluitend is een zeer ruime bergzolder met volop opbergmogelijkheden op de reeds aanwezige stellingkasten.

Verdieping II:
Vliering met stahoogte en daarboven begint het volledige geïsoleerde schroef dak met rieten kap

Kortom een unieke woonboerderij met prachtige tuin die met zeer veel zorg én toewijding is verbouwd en gemoderniseerd en bovendien prettig is gelegen in de kop van Drenthe!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie