Midwolde
Hoofdstraat 113, 9355 TC

Woonopp.

288 m2

Perceelopp.

1.370 m2

Ten westen van de stad Groningen ligt een prachtig klein dorpje; Midwolde. De oude kerk prominent in het dorp, daarnaast een sfeervolle gasterij. Een heerlijke sfeer kenmerkt dit streekje waar de natuur de overhand heeft. Prachtige oude bomen en vergezichten over de omliggende weilanden. Landgoed Nienoord ligt op korte afstand. Hier aan de Hoofdstraat staat een gemeentelijk monument dat wij namens de huidige eigenaars te koop mogen aanbieden. Oorspronkelijk gebouwd aan het begin van de 20e eeuw maar door een brand in 2005 is het in 2007 grotendeels opnieuw opgetrokken. Hier wordt je ronduit verrast door een magnifieke combinatie van de sfeer van toen met de moderne en comfortabele eigenschappen van een woonhuis van nu. Bovendien is het veel groter dan je zou vermoeden als je eraan voorbij rijdt.

De voorname voordeur geeft toegang tot een tochtportaal met glazen deuren naar de hal. Bij binnenkomst valt de waanzinnige trap naar de etage op, zelden zo mooi gezien. Enerzijds zien we een (werk-/slaap)kamer met badkamer en anderzijds de riante living met mooi hoog plafond, gezellige haard en opgang naar de halfopen luxe keuken. Vervolgens aan de achterzijde van het huis een eetkamer en een grote bijkeuken.
Via de fraaie trappartij naar de etage waar de lichte (dankzij de lichtkoepel) en ruime overloop toegang geeft tot vier slaapkamers en de badkamer met bad, douche en dubbele wastafel.

Niet alleen de uitstraling en het ontwerp van het huis zelf zorgt voor een grote aantrekkelijkheid, ook de grote kavel speelt daarin een belangrijke rol. Een zonnige tuin met veranda, vijver, garage met atelier en hottub. En bovendien ruim voldoende gelegenheid om meerdere auto's te parkeren. Compleet en uniek!

Bijzonderheden:
- De grond waar dit huis op staat is in eigendom van Stichting Dijk-Weering Fonds. Een initiatief dat in 1964 in het leven werd geroepen door het vermogende echtpaar Dijk-Weering. Zij brachten hun vele bezittingen onder in deze stichting zodat de opbrengst ervan het dorp Midwolde, haar inwoners, onderhoud van graven en het uurwerk van de kerk ten goede zou komen. U betaalt als eigenaar/bewoner van dit huis een jaarlijks bedrag aan deze stichting, wij vertellen u graag over de fiscale voordelen ten opzichte van de financiering van eigen grond.
- De opgegeven woonoppervlakte is inclusief 23 vierkante meter atelierruimte in het bijgebouw. De inhoud betreft alleen het woonhuis.
- Naast het energielabel is er ook een energieplan beschikbaar om te zien hoe u dit huis nog meer zou kunnen verbeteren indien u dat wenst.

Lees meer...

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert