Pieterburen
Hoofdstraat 159, 9968 AD

Woonopp.

249 m2

Perceelopp.

1.252 m2

Onder het schijnsel van de vuurtoren van Schiermonnikoog, in de schoonste lucht van Nederland en op slechts zeven autominuten van het station in Baflo ligt deze mooie, 19e-eeuwse pastorie met veel originele details, zoals marmeren schouwen, prachtig gevormde vensterbanken met uniek houtsnijwerk van bloemmotieven en wijnranken in de dragers en originele, houten luiken.

Dit karakteristieke pand is van binnen verrassend ruim en ideaal voor een gezin. Het beschikt over een hal van ruim dertien meter lang, een grote woonkamer, een aparte TV-kamer, een woonkeuken, twee badkamers en maar liefst zeven slaap/werkkamers. Het geheel ligt op een ruime kavel van 1252 vierkante meter.

Aan de voorkant is een formele tuin met lavendelstruiken, rozen en buxushagen aangelegd. Achter het huis is er een tuin in twee gedeelten: een volwassen kamer met bloembedden en oude fruitbomen en een tuin met twee kamers in wording met jonge fruitbomen, bessenstruiken en bloembedden. Er is genoeg ruimte om op verschillende plekken te genieten van het veranderende perspectief op deze tuin en het uitzicht op de dijk en het platteland dat de tuin biedt.

In het levendige dorp Pieterburen bevinden zich voorzieningen als twee restaurants en een dorpsbakker, de enige Montessori basisschool in de provincie Groningen, een klein zwembad, een camping, de botanische tuin Domies Toen en een Rijksmonumentale kerk die deel uitmaakt van het Grootste Museum van Nederland.

In de dorpen Eenrum en Baflo bevinden zich een kleine supermarkt, lagere scholen en sportvoorzieningen. Er zijn middelbare scholen op fietsafstand in Warffum en Winsum; het mooiste dorp van Nederland. De bushalte die Pieterburen verbindt met Winsum is gelegen tegenover de pastorie, waar ook een 19e-eeuwse molen staat die regelmatig open is.
Ten opzichte van de Eemshaven is dit pand eveneens gunstig gelegen.

Hier koopt u iets bijzonders met een rijke geschiedenis. Niet alleen was dit prachtige pand in vervlogen tijden in gebruik als pastorie, ook bood het ooit onderdak aan de plaatselijke Boerenleenbank. En nu, nu wordt al sinds jaar en dag met liefde bewoond. Bent u de volgende trotse eigenaar?

Lees meer...

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert