Hoofdstraat 201, 9686PB BEERTA

Woonopp.

340 m2

Perceelopp.

2.380 m2

Omschrijving

Monumentale villa van formaat! Deze Rijks monumentale renteniersvilla is gebouwd in 1886 in opdracht van M.A. Buiskool in een Eclectische stijl. In 1916 werd er een achterhuis voor het personeel aan toegevoegd. Het achterhuis is door de huidige eigenaren vanaf 2001 grondig gerenoveerd, gemoderniseerd en op een harmonieuze wijze samen laten gaan met het voorhuis. De villa ligt op een mooi perceel grond van circa 2380 m² met een diepe achtertuin, een aantal monumentale bomen, een ruime oprit naast het huis en een nieuw gebouwde stenen schuur (2002).

Het huis beschikt over twee grote kelders bestaande uit verschillende compartimenten. Op de begane grond vindt u een prachtige, rijk gedecoreerde, woonkamer "en suite" met een serre, een sfeervolle woonkeuken met grote bijkeuken maar ook een fraaie stijlkamer/ Herenkamer aan de rechter voorzijde. In totaal biedt het huis 340m² woonoppervlak met een slaapkamer en complete badkamer op de begane grond plus nog eens twee werkkamers op de begane grond. En daarbij nog de diverse kamers op de verdieping: ruimte te over!

Indeling: statige entree aan de voorzijde met vestibule, links de fraaie woonkamer "en suite" van bijna 50 m² met dubbele deuren naar de naast gelegen serre. Via de gang -midden in het huis, van voor naar achteren- kunt u naar een werkkamer rechts voor gelegen. Verder op in de gang het trappenhuis met bordestrap van het voorhuis, garderobe ruimte achter deze trap.
Verder in de gang (van het achterhuis) naar achteren toe een tuindeur, toilet, slaapkamer rechts met doorloop naar eigen complete en luxe badkamer. De badkamer is voorzien van vloerverwarming, inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel, bidet en tweede toilet. Daarnaast een kamer -nu in gebruik als hobbyruimte/werkplaats-. Achter in het achterhuis de ruime woonkeuken met vloerverwarming, tuindeur naar het terras en een verbinding naar de naastgelegen grote bijkeuken.

Verdieping voorhuis: via een charmante bordestrap loopt u naar boven, ruime overloop, vier slaapkamers. Moderne badkamer met douche en wastafel, naastgelegen separaat toilet en zolderbergruimte.

Verdieping achterhuis: eenvoudige vaste trap naar boven, grote zolderruimte, eventueel nader in te delen voor extra kamers. Er is al een kamer gerealiseerd met twee bedstedes. Kastruimte met cv-ketel opstelling.

De royale tuin beschikt over een fijn groot terras grenzend aan het achterhuis, daarachter een groot gazon met uitzicht op de landerijen.

Bijzonderheden:
- zeer veel sfeer, grandeur en bouwelementen uit de bouwperiode nog aanwezig:
- woonoppervlak circa 340 m²;
- overige inpandige ruimte 105 m² (2x kelder + grote zolder van het achterhuis en kleine zolder in het voorhuis);
- perceel circa 2380m²;
- vrijstaande stenen schuur met betonvloer, dubbele deuren en zolderruimte;
- verwarming middels Nefit HR++ 2022;
- in diverse vertrekken sier/sfeer gaskachels voor deels verwarming en bijverwarming;
- inclusief 15 zonnepanelen, geplaatst februari 2023;
- nieuw voorschot maandbedrag energie €253,- via Greenchoice
- in de afgelopen 20 jaren door de huidige eigenaren met veel kunde en liefde gerenoveerd en gemoderniseerd.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie