Hoofdstraat 23, 9965PA LEENS

Woonopp.

385 m2

Perceelopp.

1.965 m2

Omschrijving

Op een fraai hoekperceel van 1965m² in het centrum van Leens vindt u deze imposante villa met maar liefst 385m² woonoppervlak op de begane grond! De ligging is vlakbij het schitterende Nationaal Park Lauwersmeer en het Groninger waddenzeegebied.

Wonen in dit prachtige monumentale Groningse herenhuis, is wonen in geschiedenis (het is officieel geen monument maar wel de kwalificatie 'karakteristiek pand'). Het is het geboortehuis van de kunstzinnige verzetsheld Hendrik Nicolaas Werkman, drukker van het paradijs. Hij was een Nederlands expressionistisch kunstenaar en verzetsstrijder.

Rondleiding:
We komen binnen in een ruime statige hal met marmeren vloer en haldeuren die zijn voorzien van bijzonder glaswerk uit de Jugendstilperiode. Via de centrale hal betreden we eerst de rechtervoorkamer, een chambre en suite met parketvloer, prachtige kozijnen en brede vensterbanken. Het stucplafond is tot in detail gerestaureerd met originele ornamenten. De aangrenzende badkamer is voorzien van een (regen)douche, toilet en vloerverwarming.

Vanuit de hal bereiken we de linker ruime voorkamer, geheel voorzien van originele parketvloer, brede vensterbanken en raamblinden.

Terug naar de centrale hal, lopen we door naar de ruime living met hoge plafonds en hoge raampartijen en (tv)kamer op kleine verhoging (gezamenlijke oppervlakte van 60 m²). De voormalige kluis in het pand (ooit in gebruik als een bank) doet nu dienst als thuis bioscoop.

Naast de living bevindt zich de ruime 3e slaapkamer met ruime vaste kast.

Vanuit de centrale hal komen we bij de zeer ruime gezellige keuken. Modern ingericht met kookeiland, zwart granieten keukenblad, inbouwapparatuur, voorraadkasten en openslaande deuren naar de tuin en toegang tot de bijkeuken. De vloerverwarming zorgt voor een aangenaam klimaat in deze woonkeuken.

Halverwege de hal ligt de grootste badkamer met vast badkamermeubel en 2 persoons bubbelbad met tv/dvd speler. Naast de badkamer bevindt zich de lichte 4e slaapkamer, met openslaande deuren naar de zonnige tuinen. Ook deze slaapkamer heeft hoge plafonds en verschillende ornamenten. De keuken, centrale hal, de badkamer en de 4e slaapkamer zijn voorzien van vloerverwarming en granitovloeren.

Via de living komen we in de hal naar de praktijkruimte met eigen toegang, wachtruimte en openslaande terrasdeuren naar een buitenplaatsje. In de serre is een pantry aangebracht. In de praktijkruimte bevinden zich verder nog het ketelhuis, een derde moderne badkamer met stoomcabine, wastafel en toilet. U vindt hier ook de vaste trap naar de zolderverdieping die zich uitstrekt over het gehele pand. Deze verdieping is op dit moment niet ingericht als woonoppervlak, maar is in gebruik als opslagruimte.

De zeer ruime tuin rondom het huis is onderhoudsvriendelijk ingericht en verkeert in zeer goede staat. In de tuin staan verschillende beukenhagen van enkele tientallen jaren oud. Naast de beukenhagen staan enkele beschermde Groningse hoogstam fruitbomen. Er is een schuurtje aanwezig voor fietsen en gereedschap. De tuin is volledig afgeschermd, gedeeltelijk met bij het object passende muren (aangelegd in 2011). Aan de voorzijde is het mogelijk om meerdere auto's op eigen terrein te parkeren.

Zeer geschikt voor meerdere doeleinden, zoals wonen en werken aan huis, dubbele bewoning, mantelzorg, praktijk aan huis, B&B etc. In dit statige pand kan het allemaal. Leens is een van de kerndorpen van de prachtige groene gemeente Het Hogeland, gelegen in NW-Groningen. Het heeft alle noodzakelijke en gewenste voorzieningen, zoals winkels, een zwembad en goede busverbindingen. Leens ligt ca. 30 km ten noorden van de stad Groningen en ca. 15 km ten zuidoosten van Lauwersoog, de opstapplaats naar het eiland Schiermonnikoog.

Bijzonderheden:
- 385m² woonoppervlak
- 1965m² perceeloppervlak
- Grote living
- 4 slaapkamers (veel meer mogelijk op de enorm ruime 1e verdieping)
- 3 badkamers
- Moderne keuken met inbouwapparatuur en bijkeuken
- Moderne praktijkruimte met eigen ingang, pantry en wachtruimte
- Statige entree
- Hoge plafonds en veel lichtinval
- Ruime (omheinde) zonnige tuin
- Parkeren op eigen terrein met meerdere auto's
- Ruime zolderverdieping met een oppervlakte van circa 270m²
- HR++ glas geplaatst in 2022.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie