Hoofdweg 232, 9765CL PATERSWOLDE

Woonopp.

240 m2

Perceelopp.

1.705 m2

Omschrijving

Magnifieke Jugendstil villa in het centrum van Eelde-Paterswolde. Het buitengewoon charmante en monumentale huis is gebouwd in 1907 en gelegen op een fraai perceel van in totaal 1705 m² met een royale oprit en een groene achtertuin met groot gazon, oude bomen, kas en houtstek. U vindt hier 240m² woonoppervlak met daarbij nog eens bijna 130m² extra ruimte in het souterrain (stahoogte ca. 1.84m onder de balken). Het centrum van Eelde is vlakbij, de achtertuin grenst bijna aan Parkbosroute landgoed De Braak (fraai wandelgebied van Natuurmonumenten) maar ook natuurgebied Friese Veen ligt vlakbij.

Indeling:
U rijdt het perceel op via het elektrisch op afstand bedienbare hek, de ruime oprit is voorzien van grind en biedt de mogelijkheid om voor het huis 'rond te rijden'. De entree bereikt u via de bordestrap, het bordes voor de entree is overdekt. Via de dubbele deuren komt u in de zeer ruimtelijke en royale hal met glas in lood ramen en een marmeren vloer. Via de hal kunt u naar de fraaie kamer 'en suite' aan de linkerzijde van het huis. In de voorkamer vindt u een speksteenkachel (houtkachel), een erker aan de voorzijde en een heerlijk lichte serre aan de zijkant met dubbele schuifdeuren naar buiten toe. Via de 'en suite' schuifdeuren kunt u via de voorkamer naar de achterkamer. Ook deze kamer is voorzien van een hout/pellet kachel met aansluitend aan de achterzijde van het huis een tweede serre met dubbele schuifdeuren naar de tuin.

Via de serre een open verbinding naar de keuken. De keuken is neutraal vormgegeven en voorzien van een hardstenen werkblad en diverse inbouwapparatuur (o.a. elektrische kookplaat). De keuken beschikt over een tuindeur/ achteringang. Via de keuken kunt u naar het ondergelegen souterrain. In het souterrain (onder het gehele huis) komt u eerst in een ruime hal met oude plavuizen, vervolgens zijn er diverse ruimtes: een wasruimte met plaats voor wasmachine en droger, een wijnkelder, cv-ruimte, diverse bergruimtes, een relaxruimte met infrarood sauna en een eenvoudige badkamer met toilet, wastafel en douche. Via het souterrain kunt ook naar de achtertuin.

Vanuit de grote centrale hal bij de entree kunt u via de majestueuze bordestrap naar de eerste verdieping. Ruime overloop, kleine en lichte werkkamer aan de voorzijde. Ruime slaapkamer aan de voorzijde met balkon, eigen compacte badkamer met douche en wastafel en schuifdeuren naar een eigen serre van deze kamer. Tweede ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het balkon/dakterras aan de achterzijde van het huis, aansluitend de eigen badkamer voorzien van marmertegels, toilet, bidet, ligbad, douchecabine en dubbele wastafel.

Tweede verdieping: overloop met dakkapel, derde en vierde slaapkamer onder de schuine kap met beiden een dakkapel. Ook op deze verdieping een badkamer met douchecabine, toilet en wastafel.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1907, Rijksmonument;
- fraai perceel van ruim 1700m²;
- 240 m² woonoppervlak + 130m² functioneel te gebruiken souterrain;
- 2021/2022 binnen geschilderd en buiten houtwerk gerenoveerd en geschilderd.;
- nieuw gebouwde schuur/garage met veranda;
- diepe tuin met veel groen, mooie oude bomen, fruitbomen (pruim, peren en appel) een kas en houtstek achter in de tuin.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie