Hoofdweg 274, 9765CN PATERSWOLDE

Woonopp.

325 m2

Perceelopp.

5.515 m2

Omschrijving

Eén van de mooiste huizen van Paterswolde!

Evenwijdig aan de Hoofdweg ligt deze in chaletstijl gebouwde villa met aangebouwd koetshuis. Het geheel is in 1891 gerealiseerd met de magnifieke serre-aanbouw rond 1915. In de jaren ’80 is het met zorg, naar ontwerp van architect Gunnar Daan verbouwd. De sfeer van het geheel is uniek!

Het licht speelt op prachtige wijze met de diverse vertrekken van deze stijlvolle villa. In de ochtend aan de voorzijde, na de middag in de serre en van de mooie avond geniet u volop in eveneens de serre en de achtergelegen gastenruimte (2e living).
De villa ademt grandeur en sfeer. Het vormt een eenheid met de uiterst royale rondom gelegen tuin. Deze tuin omsluit het huis op passende wijze. Prachtige oude bomen, grasvelden, fruitbomen, “slingerpaadjes”, een vijver en fraaie vergezichten over de achtergelegen landerijen kenmerken deze royale kavel (5515 m²!).

De bijzonderheid van de villa laat zich moeilijk in woorden uitdrukken en het geheel der delen geeft dat extra dat dit huis zo bijzonder maakt;
Een intieme living met hoge raampartijen, een authentieke schouw, de naast gelegen serre met uniek glas in lood en dito uitzicht.
De achtergelegen heerlijk lichte gastenkamer met eigen badkamer en naastgelegen opkamer.
Het koetshuis met inpandige schuur, drukkerij, bovengelegen kantoor en bergruimte.

Ook de verdieping van zowel het woonhuis als het koetshuis heeft sfeer en is uiterst charmant. Boven het huis zijn drie slaapkamers gelegen met allen iets bijzonders. Eveneens is hier een badkamer gerealiseerd.
Boven het koetshuis bevindt zich een grote kantoorruimte en bergruimte. In het koetshuis bestaat zelfs de mogelijkheid (in overleg met de gemeente) een 2e woonhuis te realiseren.

Het woonhuis met het koetshuis laat vele gebruiksdoeleinden toe. Riant wonen, wonen en werken, wonen met bijzondere B&B, dubbele bewoning, veel is mogelijk! Eén en ander af te stemmen met gemeente Tynaarlo en Monumentenzorg.

Zoals gezegd worden bij het aanstippen van leuke en bijzondere elementen ook weer zaken vergeten. Zo is de warme en charmante voorkamer een lust voor het oog.
Vooral bij dit prachtige huis bevelen wij u van harte een bezichtiging aan. Tijdens deze bezichtiging zult u de bijzonderheid en het fijne wonen in deze villa ervaren.

Voor een goede indruk van de indeling en maatvoering bevelen wij u de plattegronden aan. Voor een sfeerimpressie kunt u de video bekijken.

De Rijksmonumentale villa verdient het om (in samenspraak met Monumentenzorg) te worden verbouwd. Ofschoon uiterst charmant verdient modernisering en verbetering aandacht.

Bijzonderheden:
- Uniek!
- Royale kavel van 5515 m²;
- Terras naar ontwerp van landschapsarchitect Karin Daan;
- Ruime houten schuur op eigen terrein aanwezig alsmede inpandige garage/schuur;
- Snel op de fiets in Groningen en met de auto bij de uitvalswegen;
- Sfeer, charme, privacy en stijl;
- Rijksmonument met mogelijkheden;
- Wonen, werken, gasten, dubbele bewoning; vele gebruiksmogelijkheden;
- Villa met allure en ruimte van een landhuis.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie