Hoofdweg 52, 9615AG KOLHAM

Woonopp.

278 m2

Perceelopp.

5.485 m2

Omschrijving

Charmant verbouwde woonboerderij met veel leefruimte, grote inpandige schuur, veel ruimte om het huis op de kavel van bijna 5500 m² met o.a. een paardenbak, grote loods voor opslag (15x20m), moestuin, verschillende terrassen en een eigen vennetje. De boerderij is door de huidige eigenaar fasegewijs verbouwd op ecologische wijze waardoor veel aandacht is voor hergebruik, natuurlijke materialen (strobalen-bouw, leemstucwerk). In het voorhuis vindt u de originele woonkamer met veel authentieke bouwelementen waardoor het echt nog de sfeer ademt van vroeger. In de deel (de schuur) heeft de eigenaar een slaapkamer, een badkamer mét sauna en een sfeervolle tweede woonkamer met open keuken gerealiseerd.

Indeling:
Entree aan de straatkant van het voorhuis, hal met gang, woonkamer met fraaie openhaard, originele vensterbanken, raampartijen, balkenplafond en houten vloer. Via de woonkamer kunt u naar de kelder maar ook naar twee zijgelegen opkamers (slaapkamers).
In het verlengde van de hal vindt u de gang met trapopgang naar de verdieping en de deur naar de badkamer. De badkamer is ruim opgezet en beschikt over een ligbad, dubbele wastafel, inloopdouche met twee douches. In de badkamer vindt u ook de ingebouwde ruime sauna. Via de hal kunt u naar de woonkeuken met plaats voor een eettafel, daarnaast de bijkeuken met zij-entree en toilet.
Via de bijkeuken kunt u naar de tweede hal welke toegang geeft tot een slaapkamer en tweede woonkamer van circa 60 m². Deze tweede woonkamer is mooi licht en ruimtelijk, voorzien van een robuuste houtkachel, openslaande deuren naar de voorzijde en een schuifpui naar het naast gelegen terras met overkapping. In de woonkamer vindt u ook nog een open keuken.

Verdieping:
Ruime overloop, 3 slaapkamers resp. circa 12, 13 en 13 m², berging met HR cv-ketel Remeha uit 2019.

Bijzonderheden:
- bouwjaar oorspronkelijk circa 1780;
- perceeloppervlak 5.485 m²;
- woonoppervlak circa 278 m²;
- inpandige schuur/de deel: circa 400 m²;
- moderne loods van 15x 20m.
- naast gelegen voormalige 'stookhut' nu verbouwd tot leuk tuinhuis met verdieping;
- gemeente Midden Groningen.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie