Hoofdweg Wedderveer 75, 9698PC WEDDE

Woonopp.

175 m2

Perceelopp.

19.125 m2

Omschrijving

Op een prachtige plek gelegen monumentale villa (1936) met aangebouwde garage/ schuur (1937) met twee paardenstallen. Daarbij nog een grote vrijstaande schuur (circa 25x15m) met betonnen vloer, vrije overspanning en elektrische overheaddeur. De tuin rond het huis is onder architectuur aangelegd met gracht en fraaie bomen, u komt aanrijden over een eigen royale oprit voorzien van grind. De grote vrijstaande schuur heeft een eigen verharde toegang. Aangrenzend circa 1,6 ha weiland.

Het woonhuis is gebouwd in 1936 en ontworpen door architect J.Kruier. Het is een zogenaamde villaboerderij in kubistisch-expressionistische stijl. In 1937 werd een veeschuur aangebouwd en in 1983 een vrijstaande werktuigenschuur. Het woonhuis en de aangebouwde veeschuur is aangemerkt als Rijksmonument. De villaboerderij is beeldbepalend gelegen op de hoek van de Hoofdweg Wedderveer en de weg naar Oude
Pekela (Oerdeweg).

Entree aan de zijkant via de oprit met grind. De hoofdentree is nu via de dubbele deuren (voormalige garage) naar een zeer royale hal met vloerverwarming, inbouwkast met dubbele deuren waarin de cv-ketel, wasmachine en droger. Berging/inloopkast (voormalig kolenopslag).
Tussengang naar het voorhuis met meterkast, doorgang naar de woonkeuken. De woonkeuken is geplaatst in hoekopstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur: inductiekookplaat, hetelucht oven, inbouwkoffiemachine, vaatwasser en koelkast (een deel van de apparatuur is zeer recent vervangen).

Voor in het huis de hal met de oorspronkelijke voordeur, gemoderniseerd toilet en de deur naar de kelder (circa 2,5 x 4,5m). Ruime en lichte woonkamer met een fraaie halfronde erker. Aansluitend aan de woonkamer een extra kamer (werkkamer) op de begane grond.

Verdieping: lichte overloop met een drietal fraaie glas-in-lood ramen. Drie slaapkamers: één aan de achterzijde, een tweede op de hoek met een deur naar het dakterras en de derde grote kamer met ingebouwde kasten en openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde van het huis. Compacte badkamer met toilet, wastafel en douchecabine.

Via de grote hal aan de achterzijde van het huis kunt u binnendoor naar de origineel (1937) aangebouwde schuur/garage. U vindt hier twee paardenstallen, een apart compartiment (met schuifdeuren) en een brede elektrische segmentdeur. Daarnaast nog een grote betonnen kelder (oorspronkelijk bedoelt voor aardappelopslag).

De grote vrijstaande schuur is gebouwd in 1983, voorzien van betonnen vloeren, gemetselde gevels en stalen spanten. Het dak is voorzien van asbestvrij plaatmateriaal. Ook hier een brede en hoge elektrische segmentdeur/ overheaddeur. De afmeting van de schuur is circa 15 x 25.

Bijzonderheden:
- woonoppervlak circa 175 m²;
- perceeloppervlak 19.125 m²;
- voorzien van dubbel glas, spouwmuurisolatie;
- 32 zonnepanelen geïnstalleerd in 2019 (op de schuur);
- CV-HR Nefit 2019.
- nieuwe eikenhouten vloeren in de 3 slaapkamers en de werkkamer beneden.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie