Hoornsediep 89-j, 9727GG GRONINGEN

Woonopp.

192 m2

Omschrijving

Ten zuiden van het stadscentrum van Groningen ligt met uitzicht op het water van het Hoornsediep deze interessante stadswoning met een woonoppervlakte van bijna 200 vierkante meter! We zouden kunnen zeggen; een herenhuis in een moderne jas. Gebouwd in 2007 en onlangs grondig aangepakt en helemaal naar deze tijd gebracht.

Dit huis ligt op een prachtige plek in de stad aan de zuidzijde. Uitvalswegen A28 en A7 zijn zeer goed toegankelijk, het NS hoofdstation is 5 minuten lopen, het stadscentrum 5 minuten fietsen. Het Stadspark ligt letterlijk om de hoek. Sportievelingen en natuurliefhebbers vinden snel hun weg naar buiten. Het Paterswoldsemeer bevindt zich op korte afstand en via het Stadspark vind je snel het prachtige buitengebied met de Onlanden en het Leekstermeer.

Ook qua ontwikkeling heeft deze locatie potentie. De afgelopen jaren is de wijk reeds voorzien van een aanzienlijke upgrade. Er wordt reeds gewerkt aan de doorontwikkeling van het zuidelijke deel van het stationsgebied waar onder meer het nieuwe cultureelcentrum de Oosterpoort is beoogd. Daarnaast wordt het nieuwe Zuiderplantsoen ongetwijfeld een gewilde trekpleister dat tevens op loopafstand te bewonderen is.

Het huis bestaat uit maar liefst vier woonlagen en is voorzien van een stadstuin en een dakterras (beide op het westen gericht). Bovendien een carport met berging achter het huis, toegankelijk via het met een automatisch hekwerk afgesloten binnenterrein. Daarnaast is er desgewenst de mogelijkheid voor het aanvragen van een parkeervergunning- en bezoekerspas voor parkeren aan de openbare weg.

Aan de straatzijde zien we een stenen trapopgang van de stoep naar de voordeur, iets dat doet herinneren aan statige stadswoningen van weleer. Bijkomend voordeel is dat de bel-etage verhoogd ligt ten opzichte van de straat waardoor de privacy geborgd is. Deze etage betreft in dit geval één fraaie open ruimte die aansluit op de stadstuin achter het huis. Het betreft een studio die voor meerdere doeleinden geschikt is en is ingericht met bergruimte, keuken en toilet. Met een kleine aanpassing is een zelfstandige woonunit realiseerbaar, ook leent de ruimte zich uitstekend voor een praktijk of kantoor aan huis.

De ruime en lichte woonkamer met open keuken bevinden zich op de eerste etage. Via een buitentrap is de tuin te bereiken. De keuken is in 2020 vernieuwd en past qua uitstraling en luxe bij de huidige tijd. De keuken is onder andere voorzien van een Bora kookplaat met kookveldafzuiging en een Quooker die zowel kokend als koud, - en bruisend water levert.

Op de tweede etage bevinden zich twee ruime slaapkamers en een grote badkamer. Op de bovenste etage nog een riante slaapkamer, de techniekruimte en het mooie ruime dakterras waar je ’s avonds kunt genieten van een prachtige ondergaande zon.

Daarnaast is het goed om te vermelden dat zowel de meterkast (2021) als de WTW-unit (2022) zijn vervangen. Met de nieuwe 3 fasen meterkast is het eenvoudig mogelijk om zonnepanelen te plaatsen en/of een elektrische auto op eigen terrein op te laden.

Het valt in alles op hoe ruim dit huis is en dankzij de grote raampartijen valt er veel daglicht naar binnen. Het is een ideaal huis voor uiteenlopende huishoudens. Gewoon om er lekker te wonen maar ook een combinatie van wonen en werken past hier bij uitstek.

Bijzonderheden:
- Een garage op het achtergelegen binnenterrein is eventueel bij te kopen.
- Het rijtje huizen waar dit huis deel van uitmaakt is gebouwd op een ondergelegen parkeerkelder. Er is sprake van een actieve Vereniging van Eigenaars (dit staat los van het onderhoud van het huis zelf) waarvoor een maandelijkse bijdrage van ongeveer €50,-- wordt betaald (verzekeringspremie en voorziening onderhoud).
- Aanvaarding in overleg (met een voorkeur voor 2e kwartaal 2023).

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie