Groningen
H.W. Mesdagplein 13, 9718 HS

Woonopp.

275 m2

Perceelopp.

309 m2

Prachtig karaktervol Jugendstil herenhuis gelegen aan het H.W. Mesdagplein in de geliefde Schildersbuurt nabij het stadscentrum en het heerlijke Noorderplantsoen. Daarbij een warme bakker en grote supermarkt op loopafstand, het station en de uitvalswegen eenvoudig te bereiken. Het huis is gebouwd in 1909 en beschikt nog over veel originele bouwelementen. Op dit moment is de begane grond in gebruik als kinderdagverblijf en de eerste en tweede verdieping als woonhuis. Het totaal komt leeg en beschikbaar voor bewoning, u vindt hier maar liefst 275m² woonoppervlak verdeeld over drie woonlagen, daarnaast beschikt het huis over een diepe stadstuin met naastgelegen brede gang, achterom en ruime schuur.

Indeling:
statige entree, vestibule met marmeren lambrisering en fraai gekleurd glas-in-lood, hal met authentiek trappenhuis, daaronder het toilet en kelder toegang onder de trap. Vanuit de hal bereikt u de woonkamer 'en suite' met schuifdeuren en kasten. De woonkamer is voorzien van een mooi plafond en twee hardstenen schouwen, aan de voorzijde een erker en aan de achterzijde een serre met deur naar de achtertuin. Aan de linkerzijde, achterin het huis in de uitbouw een extra toilet met wastafel en kamer met tuindeur.

Op de eerste etage de lichte overloop met groot raam aan de vrijgelegen linkergevel. Grote kamer (voormalig 'en suite') van bijna 50m², ook weer op te delen in twee ruime slaap/ of werkkamers. De kamer beschikt over een parketvloer, twee hardstenen schouwen en openslaande deuren naar het achtergelegen dakterras (boven de serre). Aan de voorzijde de keuken. Verder op deze verdieping nog een ingebouwde douche.

Vaste trap naar de tweede etage met een grote, lichte overloop met ingebouwde douche. Een slaapkamer aan de achterzijde in de aanbouw van circa 15 m² en een grote kamer aan de voorzijde van circa 24 m², een tussengelegen bergkamer met aansluitend een badkamer en daarnaast nog een kleine kamer van 6m².

Bijzonderheden:
- woonoppervlak circa 275 m²;
- perceel circa 309 m²;
- bouwjaar 1909;
- brede mandelige gang aan de linkerzijde van het huis;
- diverse ingebouwde kasten;
- droge kelder ruimte, circa 15m²;
- fijne en diepe stadstuin op het noordwesten (middag- en avondzon) met achterom via de brede gang:
- het huis verdient liefde, aandacht, onderhoud en modernisering maar is zeker de moeite waard!

Lees meer...

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert