H.W. Mesdagplein 14, 9718HS GRONINGEN

Woonopp.

195 m2

Perceelopp.

150 m2

Omschrijving

Sfeervol, zeer verzorgd en ruim herenhuis gelegen aan het H.W. Mesdagplein in de geliefde Schildersbuurt nabij het stadscentrum en het heerlijke Noorderplantsoen. Daarbij een warme bakker en grote supermarkt op loopafstand, het station en de uitvalswegen eenvoudig te bereiken. Dit jaren '20 herenhuis is de afgelopen jaren met liefde onderhouden en bewoond. U vindt hier circa 200 m² woonoppervlak verdeeld over drie woonlagen, daarnaast beschikt het huis over een stadstuin met achterom.

Indeling:
statige entree, vestibule met marmeren lambrisering en fraai gekleurd glas-in-lood, hal met authentiek trappenhuis, daaronder het toilet en kelder toegang onder de trap. Vanuit de hal bereikt u de woonkamer 'en suite' met schuifdeuren en kasten. De woonkamer is voorzien van een mooie visgraat pvc-parketvloer en twee marmeren schouwen, aan de voorzijde een erker en aan de achterzijde de openslaande deuren naar de achtertuin. De aangrenzende halfopen keuken is te bereiken via de achterkamer door een schuifdeur. Veel licht en twee aanrechtbladen biedt deze strakke Bulthaup keuken met diverse apparatuur. De keuken is behalve via de woonkamer ook bereikbaar via de hal. De woonkamer en keuken zijn totaal circa 55m² groot.

Op de eerste etage de overloop met drie slaapkamers van circa 7, 20 en 22 m². De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, een tweede toilet en een deur naar het aangrenzend balkon.

Vaste trap naar de tweede etage met een grote, lichte overloop waar ook de wasmachine en droger een plaats hebben, een slaapkamer aan de achterzijde van circa 12 m² en een grote kamer aan de voorzijde van circa 23 m², daarnaast nog een kleine kamer van 6m². Bovendien aan de achterzijde van het huis een groot dakterras (westzijde) van circa 22m² te bereiken via de overloop.

Bijzonderheden:
- woonoppervlak circa 195 m²;
- perceel circa 150 m²;
- bouwjaar 1925;
- vrijwel geheel voorzien van isolerend glas;
- kleikorrels onder de beganegrond vloer,
- 6 zonnepanelen geïnstalleerd in 2015;
- verwarmd middels Intergas HR ketel 2010;
- diverse ingebouwde kasten in de slaapkamers;
- droge kelder ruimte, circa 10m² met stahoogte van 1.88m;
- fijne stadstuin op het westen (middag- en avondzon) met achterom.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie