Groningen
H.W. Mesdagstraat 22, 9718 HH

Woonopp.

278 m2

Perceelopp.

170 m2

Statig & royaal Jugendstil herenhuis, gebouwd rond 1908. De laatste jaren is het pand grotendeels geïsoleerd, gemoderniseerd & in stijl gerenoveerd met onder andere een luxe Bulthaupkeuken, twee moderne badkamers en een tuinhuis. Fraaie ligging te midden van monumentale Jugendstil panden op een gewilde locatie in de populaire Schildersbuurt, op korte loopafstand van het stadscentrum, het Noorderplantsoen én winkelcentrum Westerhaven.
Ook de RUG en het UMCG zijn nabij gelegen. Tevens bent u binnen 5 autominuten op de uitvalswegen A28 en A7.

Indeling: entree met fraaie dubbele deuren, imposante hal van 5,50 m hoog met sierlijke trapopgang, paneeldeuren met architraven, originele, rijk gekleurde tegeltjes, trap naar beneden naar het souterrain dat geheel is voorzien van vloerverwarming met wit Carrara marmer en Belgisch hardsteen.

Souterrain: fraaie lichte gang met trapkast, kastenwand met schuifdeuren en garderoberuimte, extra werkblad met spoelbak en wasmachine- en drogeraansluiting, toilet en achterdeur naar de tuin. Zeer sfeervolle en charmante keuken "en suite" met balkenplafond. De voorkamer/eetkamer aan de voorzijde en grote woonkeuken aan de achterzijde is gescheiden door oude suite-schuifdeuren en kasten. Aan de voorzijde originele vensterbanken en raamluiken/raamblinden en een zwarte marmeren schouw. De keuken is ingericht met een luxe Bulthaup B3, ruim van opzet, in neutrale kleurstelling en voorzien van een natuurstenen werkblad (extra diep werkblad), combi-quooker, gaskookplaat, rvs-afzuiging, vaatwasser en aan de overzijde de apparatenwand met oven, stoomoven en voorraadkasten. Fraai zicht op de achtertuin en terras onder de serre.

Bel-etage: vanuit de entree/hal trap naar boven naar de overloop/hal met gang, trapkast en tweede toilet. De charmante, klassiek ingedeelde, woonverdieping "en suite" heeft een totale diepte van maar liefst 12,5 meter en heeft twee zwarte marmeren schouwen. De plafonds zijn rijkelijk gedecoreerd en grote paneeldeuren verbinden de voorkamer met de achterkamer. De woonkamer heeft een houten vloer met een warme uitstraling en beschikt over modern, optimaal isolerend, vacuümglas aan de voorzijde en een deur naar de lichte serre aan de achter/tuinzijde. Naast de achterkamer bevindt zich een slaapkamer dat nu dienst doet als werkkamer.

Ook op de tweede verdieping zijn originele elementen behouden zoals paneeldeuren, plafonds met Jugendstil ornamenten, twee authentieke schoorsteenmantels, espagnoletten en nóg een keer een kamer "en suite" (de derde!). De kamer "en suite" is nu in gebruik als slaapkamer aan de voorzijde (met openslaande deuren naar een klein balkon) en slaapkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar het grote balkon/dakterras (op zuid) aan de tuinzijde. Slaapkamer aan de voorzijde (in gebruik als kledingruimte) en op de overloop bevindt zich het derde toilet. De moderne badkamer aan de achterzijde heeft een natuurstenen vloer met dubbele wastafel, duo-ligbad en douche.

Derde verdieping: overloop, vierde toilet, nog eens drie slaapkamers, tussengelegen berging met vaste trap naar het dak. De tweede badkamer, ook weer met een natuurstenen vloer, heeft een douche en wastafelmeubel. Diverse inbouwkasten, waarvan één met de cv-ketel. Via de vaste trap kunt u naar het dak. Hier is een mogelijkheid voor het realiseren van een dakterras en/of plaats voor zonnepanelen.

De stadstuin -op zuid- met o.a. een grote magnoliaboom, vijgenboom en bloemenstruiken is opnieuw aangelegd met gazon en zonneterras. Een leuke, beschutte zitplek onder de serre en een degelijke tuinberging/tuinhuis.

Bijzonderheden:
- bouwjaar circa 1908;
- Jugendstil Rijks Monument (diverse subsidies mogelijk voor regulier
onderhoud en schilderwerk!);
- perceeloppervlak 170m²;
- woonoppervlak 278m²;
- vloerverwarming in het souterrain, vloerisolatie, gevelisolatie,
dakisolatie, deels dubbelglas en vacuümglas (hoge isolatiewaarde),
- veel originele bouwelementen zijn bewaard gebleven;
- goed onderhouden, netjes en met liefde voor het huis bewoond!

Lees meer...

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert