Jacobijnerstraat 12, 9712HZ GRONINGEN

Woonopp.

158 m2

Omschrijving

Unieke - exclusieve - luxe benedenwoning (Rijksmonument uit 1863) gelegen in een voormalig bankgebouw op steenworp afstand van de Martinitoren midden in het centrum van de stad. Heerlijk wonen te midden van het bruisende stadsleven met het gevarieerde en grote aanbod aan winkels, restaurants, cafés, musea en theaters.

Het interieur van dit – gelijkvloerse – appartement is uniek doordat het vroeger de functie van bankgebouw had, diverse oude kluizen zijn nog aanwezig. De zeer hoge plafonds van ruim 4.25mgeven een erg ruimtelijk gevoel! Hierdoor zijn er grote raampartijen aanwezig die voor een heerlijke lichttoetreding zorgen. Daarnaast is er een luxe afwerking, waarbij de vele authentieke elementen behouden zijn gebleven. De goede staat van onderhoud en de zorgvuldige bewoning zijn duidelijk zichtbaar.

Het appartement beschikt over een royale fraai aangelegde stadstuin (circa 11.00x13.00m) die via een achterom (naast gelegen gang) te bereiken is en is voorzien van een stenen berging.

Met recht een uniek huis dat u gezien wilt hebben.

Indeling:
royale en statige entree/hal, toilet met fonteintje, aan de achterzijde (tuinzijde) de zeer fraaie woonkamer 'en suite' van circa 6,50x5,50m. en 5,50x4,00m. Beide kamers zijn voorzien van een prachtige schouw met rococo-spiegel en openslaande deuren naar de sfeervolle tuin. De keuken(circa 2,70 x 2,00m) is in lichte kleurstelling met kersenhout uitgevoerd en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Twee zeer royale slaapkamers van respectievelijk circa 22 en 21m² met raamluiken. Complete badkamer voorzien van ligbad/whirlpool, douche en wastafelmeubel.
Royale wijnkelder van circa 30m².


Bijzonderheden:
- Uniek appartement (Rijksmonument)
- Plafondhoogte ruim 4.25m !
- Fraaie oude bank-elementen nog aanwezig
- Sfeervolle grote stadstuin met achterom en fietsenberging
- Verwarming middels CV Combiketel
- Geborgen en privé wonen in het bruisende stadshart

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie