Jan Heidemastraat 13, 9969PJ WESTERNIELAND

Woonopp.

248 m2

Perceelopp.

3.730 m2

Omschrijving

Een juweel op het Hogeland!

Na een ingrijpende verbouwing onder architectuur is een schitterend, ruimtelijk en uniek ‘Leefhuis’ ontstaan met prachtige zichtlijnen door de riante glaspartijen. Het huis biedt alle comfort, met o.a. vloerverwarming, zonnepanelen en -collectoren, is levensloopbestendig en bij uitstek geschikt voor mensen die in alle rust en ruimte willen wonen. Kinderen of vrienden overnachten uiteraard in het eigen guesthouse.

De hoge plafonds in combinatie met de grote ramen en de industriële vloer maken de living tot een juweel. Ook de moderne ruime keuken en eetkamer, de werkplek en de riante slaapkamer met walk-in-badkamer zijn strak en zo te betrekken. In dit smaakvol ontworpen en bewoonde huis is een volwaardig gastenappartement aanwezig met eigen entree, keuken en sanitair.

De fraai ontworpen tuin met wandelpaden, borders en grote vijverpartij is in volledige harmonie met het huis. Het geheel is gelegen op een riant perceel van 3730 m2, het woonoppervlak meet 248 m2.

Indeling:
Nagenoeg alles in dit huis ademt licht en ruimte. De overdekte entree geeft, via de entreehal, uitgevoerd in getint glas, met dubbele deuren toegang tot de leefkeuken (65 m2). Die is modern met een riant eiland voor koken en spoelen, uiteraard volledig voorzien van inbouwapparatuur en een gezellige ontbijthoek. Dubbele glazen deuren zorgen voor een mooie overgang naar de riante lichte woonkamer. Opzij bevindt zich een fijne werk- en studieplek.

De living is met een oppervlak van 100 m2 bijzonder ruim. De hoge plafonds (drie meter) en de nagenoeg volledig glazen pui op de tuinzijde (zuid en west) maken dat deze lichte woonkamer en de tuin als het ware in elkaar overgaan. Buiten voelt binnen! Door de borders heen kijk je weids en vrij uit over de weilanden. De zeer ruime vijver (25 meter) waarin gezwommen kan worden en de verrassende vlonder zorgen voor een sterke ruimtelijke werking met tegelijk veel privacy. De masterbedroom van 33 m2, met dubbele deuren naar eigen terras en tuin, beschikt over een eigen walk in closet en badkamer met dubbele douche, toilet en dubbele wastafel.

De tweede slaapkamer van 22 m2, thans als questhouse in gebruik, heeft een eigen entree met dubbele openslaande deuren en terras, een badkamer met douche, toilet en wastafel. Voor het huidige gebruik is er ook een volledig ingerichte keuken aanwezig met koelkast, kookplaat en mechanische ventilatie. Dit guesthouse kan volledig los van
het woonhuis gebruikt worden, bijvoorbeeld als bedrijfsruimte.

De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming en een fraaie gevlinderde betonvloer, waardoor het huis met zijn prachtige zichtlijnen een zeer ruimtelijke ‘industriële look’ krijgt.

Verder beschikt dit unieke woonhuis over een bijkeuken met waterontharder, zonnepanelen, een zonneboiler met collectoren, berging en gastentoilet. Buiten is nog een vrijstaande dubbele houten garage – schuur van 30 m2 en een halfopen ruimte die gebruikt wordt als terras en houtopslag. In de gevel van het woonhuis is een fraai mozaïekkunstwerk aangebracht van de hand van de bekende Groningse keramist Anno Smith (1915-1990) met een voorstelling van drie uilen.

De huidige eigenaren zijn tuinliefhebbers. Dat merk je aan de fraai ontworpen tuin met wandelpaden, strakke hagen en prachtige vaste plantenborders die het hele jaar door bloeien. Een moestuin, een bleekveld en een boomgaard maken het geheel compleet.

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op InstagramVolg ons op Linkedin

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie