Kerkstraat 11, 9797PD THESINGE

Vraagprijs

€ 698.000 kosten koper

Woonopp.

410 m2

Perceelopp.

20290 m2

Omschrijving

Statige en buitengewoon ruime en stijlvol gerenoveerde (2004), goed onderhouden woonboerderij, vrij gelegen op een mooie kavel van ruim 2 hectare. De ligging is rustig en landelijk te midden van veel groen, bomen en uitgestrekte landerijen, maar toch in het hart van het dorp Thesinge. De basisschool, de kerk en het buurthuis liggen om de hoek. Deze boerderij ligt tien autominuten en een half uurtje fietsen, via de nabijgelegen ‘doorfietsroute’, van Groningen.

Het perceel is gelegen aan de watergang ‘Geweide’, onderdeel van het Kardingermaar.

Indeling: Statige entree midden in de voorgevel van het pand, vestibule, lange gang naar de centraal gelegen grote hal met toilet. Links van de gang de woonkamer met fraaie parketvloer, mooie raampartijen en een authentieke marmeren schouw met open haard. Rechts van de gang een sfeervolle kamer (nu in gebruik als werkkamer) met ingebouwde kastenwand en een originele bedstede, originele houten schouw met origineel plafond en de originele houten binnenluiken en een prachtig uitzicht over de landerijen en het water aan de voorzijde.

Via de centrale hal kunt u rechts naar de grote eetkamer van 37 m2 met (aansluiting voor) houtkachel of mogelijkheid voor open haard, openslaande deuren naar de tuin en terras op het zuiden. Via de eetkamer heeft u een open verbinding met de keuken. De keuken is gebouwd in de voormalige ‘stookhut’, voorzien van een robuust fornuis, Belgisch hardstenen werkblad, antieke estrikken vloer en o.a. inbouw koelkast en –vaatwasser. Via de keuken kunt u ook naar een naastgelegen terras, wederom op het zuiden.

Zijportaal met meterkast, dubbele deur naar de tuin, estrikken vloer en toegang tot vier royale voorraad- en wijnkelders.

Vanuit de eetkamer kunt u naar een zijgelegen kamer van 25 m2 met openslaande deuren naar het terras. Deze kamer is nu in gebruik als atelier maar ook uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een au pair of een inwonende ouder. Deze kamer beschikt namelijk over een eigen trap naar de bovengelegen slaapkamer met eigen badkamer.

Eerste verdieping:
Royale en lichte overloop, slaapkamer aan de voorzijde (circa 44 m2) met eigen badkamer én eigen kleedkamer. Verder bevinden zich op deze verdieping nog een kleine werkkamer van circa 6 m2 en nog drie ruime slaapkamers, allen voorzien van eigen badkamer met toilet. Via de overloop kunt u aan de achterzijde naar een balkon/bordes met trap naar het schuurdeel.

Tweede verdieping:
Overloop, twee grote slaapkamers van 21 en 23 m2 en een tussengelegen badkamer met douche, ligbad, wastafel en toilet.

Bijzonderheden:
- bouwjaar 1877 / totale renovatie 2000-2004;
- woonoppervlak circa 410 m2; - inhoud circa 2800 m3;
- schitterende gebinten en parketvloeren op eerste en tweede verdieping;
- in de hal op de begane grond kunt u via een deur naar het schuurgedeelte;
- schuurgedeelte is bovendien voorzien van twee dubbele deuren aan de voorzijde
(garagefunctie), 3 paardenboxen en een kippenren en 2x grote deuren aan de achterzijde;
- verwarming middels twee Nefit HR Ecomline Combiketels uit 2004 en 2007;
- grote tuin op de zuidzijde van de boerderij, boomgaard met diverse oude fruitboomrassen
(zuidzijde), notengaard (noordzijde van het huis), moestuin met bessenstruiken,
wilgenlaantje, klein bosje, ruimte voor weidegang van de paarden met poel en schuilstal
bereikbaar via brug;
- het gehele gebouw is onderkelderd met vier ruime droge kelders;

Het is beslist de moeite waard om dit object met eigen ogen te bekijken, zodat u zelf de sfeer kunt proeven die moeilijk te beschrijven is!

Lees meer...
Streetview
Volg ons op facebookVolg ons op Instagram

WILT U NIETS MISSEN?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Logo fundaLogo Nederlandse Vereniging van MakelaarsLogo nwwiLogo vastgoedcertLogo Nationale Monumenten Organisatie